Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası Yapıldı

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası Yapıldı

Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası Ordu’da gerçekleştirildi.

A+A-

Vali Tuncay Sonel, Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. 

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda 22 takımın katılımyla gerçekleştirilen Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası açılış seremonisinde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Türkiye’mizin farklı illerinden aileleri ile birlikte Ordu’muza gelen genç kardeşlerimiz, değerli hocalarımız, federasyon yöneticilerimiz sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Ramazan’ı şerifinizi tebrik ediyorum” dedi. 

“Sizleri memleketimizin her köşesi gibi ayrı bir güzelliğe sahip olan Karadeniz’in en güzel illerinden bir tanesi yeşili, mavisi, doğası ve misafirperver insanları ile görülmeye değer Ordu’muzda ağırlamaktan, Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasının ilimizde yapılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu özellikle belirtmek isterim” diyen Vali Sonel, ”Bugün özellikle sizlere eşlik etmek, görmek, tanımak istedik. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Büyük bir heyecanla, keyifle sizleri takip edeceğiz. Hepinize başarılar diliyor, sizlere emek veren öğretmenlerinizi de ayrıca tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Tuncay Sonel, ”Spor alt yapısında ilimize destek ve yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise yaptığı konuşmada, “Halk oyunları, geçmişten bugüne kültürümüzü yaşatan olgudur. Tarih boyunca yaşadığımız savaşlar, göçler ve insan hareketliliğinin bir yansıması olarak Türkiye’nin her tarafından halk oyunlarımız, kültürlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir. İlimizde halk oyunları ve tüm spor dallarında on binin üzerinde faal oyuncuyla salonlarımız dolup taşmaktadır. Tüm organizasyonlarımızda bizleri yanlız bırakmayan, desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e destelerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Açılış seremonisinin ardından başlayan Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasında, Düzenlemeli Dal Yarışmasında; Denizli, Adana, Artvin, Eskişehir illerinden katılan okullar, Düzenlemesiz Dal Yarışmasında; Gaziantep, Erzurum ve Trabzon illerinden katılan okullar dereceye girdi.

Ali Yazan /Ordu/ Akis Haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.