Hastalıklardan korunmak için düzenli beslenmek önemli

Hastalıklardan korunmak için düzenli beslenmek önemli

Denizli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Ertürk, mevsimsel hava değişikliklerinin birçok hastalığı beraberinde getirdiğini, bu hastalıklardan korunmak için beslenme düzenine özen göstermek gerektiğini söyledi.

A+A-

 

Denizli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Ertürk, mevsimsel hava değişikliklerinin birçok hastalığı beraberinde getirdiğini, bu hastalıklardan korunmak için beslenme düzenine özen göstermek gerektiğini söyledi. Doktor tavsiyesi olmadan ilaç ve vitamin kullanılmamasını öneren Ertürk, Düzenli ve dengeli beslenmeyle kişilerin dışarıdan ilaç ve vitamin almasına gerek kalmaz. Bilinçsiz ilaç ve vitamin kullanımı; böbrek taşı, baş ağrısı, kansızlık, bulantı gibi hastalıkları beraberinde getirir dedi.

 

Denizli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Ertürk, özellikle kış aylarında hava değişimlerinin birçok hastalığı beraberinde getirdiğini, mevsimsel hava değişikliklerine bağlı hastalıklardan korunmak için düzenli beslenmenin şart olduğunu belirtti. Havada yaşanan ani değişimlerin bağışıklık sistemini zayıflattığını ve soğuk havalarla birlikte hastalıklarda önemli derecede artışlar yaşandığını söyleyen Ertürk, Havada yaşanan ısı değişikliği ile birlikte soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kalp ve akciğer hastalıkları gibi mevcut hastalıkların görülme sıklığı artar diye konuştu.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için A,B,C,D ve E vitaminleri ile bazı minerallerin vücuda alınması gerektiğini vurgulayan iç hastalıkları uzmanı Dr. Sema Ertürk, Bağışıklık sisteminin güçlü olmasında yeterli ve dengeli beslenme önemlidir. Vücudu zararlı maddelere karşı koruyan ve bakterilere karşı savaşan C vitaminin tüketilmesi soğuk havalarda çok önemlidir. Özelikle portakal, limon, greyfurt, mandalina gibi C vitamin oranı yüksek olan meyveler vücudun direncinin artmasını sağlar. Ayrıca vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayacak antioksidanlara da ihtiyaç vardır. Süt, yoğurt, yumurta, patates, kabak, havuç, ıspanak gibi A vitamini özelliği olan yiyeceklerin tüketilmesi gerekir. E vitamini özelliği bulunan mısır, yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel sıvı yağlar da bağışıklık sisteminin artmasına yardımcı olacaktır dedi.

DOKTOR TAVSİYESİ YOKSA İLAÇ DA YOK

 

Hastalıklardan korunmak için doktor tavsiyesi olmadan hastaların antibiyotik, ağrı kesici, vitamin ve mineral tabletlerini kullandığını ve bu durumun yanlış olduğunu vurgulayan Ertürk, doktor tavsiye olmadan ilaç kullanılmaması uyarısı yaptı. Ertürk, Düzenli ve dengeli beslenme ile bireylerin dışarıdan ilaç olarak vitamin haplarına ihtiyacı kalmayacaktır. Düzenli beslenmeyle alınan besinlerde vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallerin alınabileceği ayrıca tabletlerin bilinçsiz kullanılmasının böbrek taşı, baş ağrısı, kansızlık, bulantı gibi hastalıkları beraberinde getireceği unutulmamalıdır diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.