'Hayata Dönüş' İçin Smaç Vurdular

'Hayata Dönüş' İçin Smaç Vurdular

DENİZLİ Devlet Hastanesi'ne bağlı AMATEM ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde tedavi gören hastalar için 'Hayata Dönüş' projesi kapsamında voleybol maçı düzenlendi.

A+A-

Çekişmeli geçen maçta iki ayrı birimde tedavi gören hastalar, keyifli bir gün geçirdi.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan 'Hayata Dönüş' adlı proje için voleybol karşılaşması düzenlendi. Proje kapsamında, Denizli Devlet Hastanesi'ne bağlı Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hastalarının, sosyal faaliyetlerle tedavi süreçlerinin olumlu bir şekilde sürmesi ve toplum içine üretici bireyler olarak yeniden dönebilmesini amaçlandığı kaydedildi. 


Merkez Spor Salonu'ndaki müsabakaya Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ile hasta yakınları da katıldı. Maç öncesi canlı müzik eşliğinde sahaya çıkan hastalar, gerçek bir salonda ilk kez maç yaptı. Kendileri için özel yaptırılan formalarla mücadele eden her iki takım oyuncuları, arkasına taraftar desteğini de alarak kıyasıya mücadele etti. Üç set üzerinden oynanan maçı 2- 0 AMATEM hastaları kazandı. Maçı kaybeden TRSM takımını, ilk teselli eden rakip takımın oyuncuları oldu. Maç sonrası iki takım madalyalarını ve kupalarını; Kaymakam Görücü, Sağlık Müdürü Arpacı ve Genel Sekreter Öztürk verdi. 


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, TRSM'de ağır ruhsal problemi olan hastalar (şizofreni, şizoafektif bozukluk ve psikoz) ile AMATEM'de de uyuşturucu ve madde bağımlılarının tedavilerinin yapıldığını belirterek, "Bu hastalarımızın sosyalleşebilmesi ve toplum içine hızlı bir şekilde dönebilmesi için birliğimizde farklı dönemlerde sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Bu amaçla Genel Sekreterlik olarak iki merkezde tedavi gören hastalar için voleybol maçı düzenledik. İki takımımızda yaklaşık bir aydır bu maça hazırlanıyordu. Bugün burada gördük ki müsabaka amacına ulaştı. Hastalar maçtan keyif aldı. Aileler çocuklarının, eşlerinin, anne ve babalarının sevincine ortak oldu. Bizler de bu mutlu aile tablosunu görünce çektiğimiz sıkıntılara değdiğini görmüş olduk" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.