Hayri Dev Türkülerle Anıldı

Hayri Dev Türkülerle Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen Temmuz ayında yaşamını yitiren UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası merhum Hayri Dev'i “Denizli’nin Saklı Türküleri”nin seslendirildiği programla andı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan programa başta Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan olmak üzere, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Merhum Hayri Dev’in çocukları Bayram Dev ve konuklar katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Koro Şefi İsmail Barkan'ın yönettiği konserde, “Denizli’nin Saklı Türküleri” solo ve koro tarafından seslendirilirken, Konserde söylenen birbirinden güzel Hayri Dev’in ve Denizli’nin türküleri büyük beğeni topladı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun da sahne aldığı programa katılanlar unutulmaz bir anma gecesine şahit oldu.

 

“Hayri Dev’i Rahmet ve Minnetle Anıyoruz”

 

Mustafa Gökoğan burada yaptığı konuşmada, “Denizlimizin saklı kalmış, bazılarını bilmediğimiz, türkülerini dinledik. UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen çok yakın tarihte rahmete kavuşan Hayri Dev amcamızın türkülerini de oğullarından da dinledik. Gireniz Ovası’ndan çıkan Masıt Kırığı ve Çam Düdüğü yapımcısı ve icracısı büyük usta Hayri Dev’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, anma programını düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve emek veren herkese teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.