Hedeflerinde O Kişiler Var

Hedeflerinde O Kişiler Var

Telefon dolandırıcıları durmak bilmiyor. Dolandırıcıların hedefinde bu sefer Denizli’ye bağlı olan Tavas İlçesi’nde ikamet eden 70 yaşındaki adam vardı.

A+A-

Alınan bilgilere göre Tavas’a bağlı olan Orta Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, dolandırıcılar 200 bin TL’nin üstünde altın, döviz ve Türk lirası dolandırdılar. Almanya’dan emekli olan 70 yaşındaki Baki K.’yı emniyetten aradıklarını ifade eden dolandırıcılar terör, yasadışı iş ve FETÖ ile münasebetini belirlendiğini ifade ederek yaşlı adamı korkuttular ve bankadaki parasını çektirerek elindeki altınları kendilerine vermelerini istediler.

70 yaşındaki yaşlı adam korkuya kapılıp dolandırıcıların emniyetten aradığına inandı ve tuzağa düştü. Daha sonra dolandırıcıların dediklerini birer birer yapan Baki K., 200 bin TL'den fazla olan altın, döviz ve parayı bir çantanın içerisine koyup çöpün yanına bıraktı. Araç ile gelen dolandırıcılar parayı alıp kayıplara karıştılar. Bu kişilerin Tavas’ta 10 kişiyi daha da dolandırmak istedikleri öğrenildi.

Hedefte Yaşlı İnsanlar Var

Tavas’a musallat olan dolandırıcıların hedefinde özellikle yaşlı insanlar var. Dolandırıcıların Tavas İlçesi’ndeki yaşlı insanların telefonlarına nasıl ulaştıkları ve bu insanları nasıl belirledikleri bilinmezken halkın tedirgin olduğu ifade edildi.  Halkın aynı süre zarfında 10’a yakın kişiyi arayıp dolandırmak istemişler.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada halkın dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.