Hediyelik Tesbihlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hediyelik Tesbihlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan tesbihler birçok farklı hile ile satılabiliyor.

A+A-

Bildiğiniz üzere genelde erkeklerin aksesuar olarak kullandıkları, dinimizde de yeri olan ve namazda kullanılan tesbihler farklı özelliklere sahip olabiliyorlar. Bundan faydalanan dolandırıcılar doğal taş diyerek sahte ürünleri piyasaya sürebiliyorlar. Türlü oyunlar yaparak tüketiciyi kandırabiliyorlar. O halde hediyelik tesbih seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Aksi takdirde yüksek miktarlar ödeyerek orijinal ürün aldığınızı düşünürken dolandırılmış olabilirsiniz. Hediye için tercih edilebilecek pek çok farklı tesbih bulunmaktadır. Bunlara kısaca yazının devam kısmına değineceğiz. Yazının tamamını okumanız kafanızda bir şekil oluşmasın sağlayacaktır.

Hediyelik Tesbih Seçimi

Hediye etmek üzere tesbih almak istiyorsanız kesinlikle göze hoş gelen ve orijinal ürünlere bakmalısınız. Bu noktada doğal taşları tercih edebilirsiniz. Örneğin oltu taşı, mercan ya da sedefi tercih edebilirsiniz. Bunlar en sık tercih edilenler arasında yer almaktadır. Gümü tesbihler de dikkat çekmektedir. İsme özel olarak tasarlanabilen tesbihler de hediyelik için son derece popülerdir. Tabii fiyatlarda hem taşların özelliklerine göre hem de isme özel yapılmasına göre biraz daha farklılık olacaktır. Orijinal doğal taşların diğer tesbihlere göre daha pahalı olduğunu söylemek zorundayız. Örneğin bufalo boynuzlu bir tesbih piyasada 120 TL’ye satılabiliyorken mercan tesbihler 1000 liranın üzerinde satılabilmektedir.

İsme Özel Hediyelik Tesbih Modelleri

İsme özel olarak işlenen hediyelik tesbihler ön plandadır. Örneğin arkadaşınızın adına özel yapılacak olan tesbih sizin için daha cazip olabilir. Hatta ve hatta istediğiniz doğal taşı ve ismi belirterek kendi şeklinizi de tasarlayabilirsiniz. Ametist tesbih isteyebilir ve ismi işlettirebilirsiniz. Bu noktada seçtiğiniz doğal taşın özelliklerine hakim olmalısınız. Örneğin mercan bir tesbih istediniz ancak bu taşın özelliklerini bilmiyorsunuz. O halde sorun olabilir çünkü birçok imitasyon ürünü satışta bulunmaktadır. Mercan tesbihler ısıya duyarlıdır. Bir süre sonra renk değiştirir. Bunun gibi seçtiğiniz hangi doğal taş bulunuyorsa onun özelliklerini araştırmalı ve test etmelisiniz. Doğal taşları hediyelik tesbihlerde tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. Ayrıca doğada kendiliğinden oluşan bu taşların sağlık açısından da faydalarını yadsımamak gerekir.

Kaynak: https://www.tesbihsefasi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.