Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Pamukkale Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu (PAÜFOT), Acıpayam Alcı Ortaokulu öğrencilerine fotoğraf ve görsel sanatlar eğitimi verdi.

A+A-

PAÜ Köy Okulu Öğrencilerini Fotoğrafçılıkla Tanıştırdı

Topluluğun gönüllü olarak verdiği eğitimde; insan, doğa ve çevre odaklı çekilen fotoğraflar okul koridorlarında sergilenecek.

Pamukkale Üniversitesi Sağlık, Bilim ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak çeşitli etkinlikler düzenleyen PAÜFOT, Acıpayam Alcı Ortaokulu’nda öğrencilerle profesyonel fotoğrafçılıkla ilgili deneyimlerini paylaşarak keyifli vakit geçirdi. Topluluk olarak dezavantajlı ilköğretim okullarında toplumsal hizmet ve sorumluluk projeleri yürütmek isteyen PAÜFOT üyeleri edindikleri teknik tecrübeleri DSLR fotoğraf makinalarıyla köyde yaşayan öğrencilere aktardı.

Okulun vermiş olduğu eğitimin meydana gelen problemlerin çözümünde önemli rol oynadığını ifade eden PAÜFOT Öğrenci Topluluğu Başkanı Aide Erkan, kentte eğitim gören çocuklar ile kırsal kesimde eğitim gören çocukların arasındaki başarı düzeyi farkını kapatmak adına bu gibi sosyal çalışmalara köylerde de destek verilmesinin önemli olduğundan bahsetti. Köy okullarındaki öğrencilerin de teknik olarak bazı becerileri keşfedebilmesinin önemini ve bu becerilerin ileride öğrencilere yol göstereceğini belirten Erkan, topluluk üyeleriyle gönüllü olarak Acıpayam Alcı Ortaokulundaki öğrencilere bu fotoğrafçılık eğitimini verdiklerini ifade etti.

Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Acıpayam Alcı Ortaokulunda verilen fotoğrafçılık eğitiminde; PAÜFOT üyeleri öğrencilere çekim teknikleri ve kompozisyon bilgisi içeren temel fotoğrafçılık eğitimi akabinde öğrencilerle uygulamalı olarak insan, doğa ve çevre odaklı çekimler gerçekleştirdi.

Acıpayam Alcı Ortaokulu öğretmenlerinden Ali Alper Savuran, Seher Sarıkaya ve Anıl Aysel organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitimde çekilen nitelikli fotoğraflar seçilerek okul koridorlarında sergilenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.