Hem Şenlik Hem Açılış

Hem Şenlik Hem Açılış

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre evvel düzenleme çalışmalarını bitirdiği Kefe Yaylası'nın açılış törenini 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleriyle gerçekleştirecek.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesince tekrardan düzenlenip modern bir görünüme kavuşmuş olan Kefe Yaylası’nın açılış töreni 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleriyle gerçekleştirilecek. Serinhisar İlçesi’nin Yatağan Mahallesi’ndeki 1100 metrelik rakımlı Kefe Yaylası'nda organize edilecek şenlik 31 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Hünerli bıçak ustalarının boy gösterecekleri şenlik ile birlikte düzenleme çalışmaları tamamlanmış olan Kefe Yaylası'nın da açılışı yapılacak. Şenliğin ve Kefe Yaylası'nın resmi açılış töreniyse 01 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Konserler ve değişik gösterilerin de olacağı şenliğin tadını çıkaracak vatandaşlar modern bir görünüme kavuşan Kefe Yaylası’nın muhteşem güzelliğinin keyfini yaşayacaklar.

 

Şenlik programı

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kefe Yaylası'ndaki 171 bin metrekare alan içinde yapacağı şenlikte, mehteran ve halk oyunları gösterileriyle yöresel standlar bulunacak. Birbirinden hünerli bıçak ustalarının boy gösterecekleri program çerçevesinde 1 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Denizlili Aşık Ozan Nihat, saat 21.00’de ise Işıl Koç sahneye çıkacak. 2 Eylül Pazar gününde ise saat 21.00’de ise TRT sanatçısı Ali Çakar Denizli halkı ile  bir araya gelecek.

 

Denizli'ye yakışır hale geldi

 

Başkan Osman Zolan, Denizli'de yayla kültürünün yaşatılmış olduğu ilk alanlardan bir tanesinin Kefe Yaylası olduğunu ifade ederek, yaptıkları düzenleme çalışmalarıyla yaylanın bölgeye ve şehre yakışır bir hale geldiğini ifade etti. Denizli'nin değerlerini gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceklerinin de altını çizen Başkan Osman Zolan, tüm hemşehrilerini yaylanın açılışına ve şenliğe çağırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.