“Hem Üzgün, Hem Kızgınız”

“Hem Üzgün, Hem Kızgınız”

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Çivril Emirhisar Ortaokulunda bir öğrenci velisinin, öğretmenlere yaptığı sözlü saldırıya tepki gösterdi.

A+A-

Öğretmenlere yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Erdoğan, “22 Şubat Cuma günü maalesef Denizli’de yine Çivril ilçesi Emirhisar Ortaokulunda yine bir Cuma saatinde , yani erkek öğretmenlerin çoğunun Cuma namazında oldukları saat özellikle seçildi. H.D. adlı bir erkek öğrenci velisi derste başarısız olan çocuğuna bir öğretmen arkadaşımız tarafından kötü sözler sarf edildiğini iddia ederek okula girip, öğretmenler odasındaki beş bayan öğretmene kaba, yakışıksız ve saldırgan ifadelerle sözlü saldırı, tehdit ve mobing de bulunmuştur. Bu olayı öncelikle öğretmenlik adına, bayan öğretmenler adına, sendikamız üyeleri adına, özelde ise öğrenci velisinin doğrudan hedef alarak üzerine yürüdüğü bayan üyemiz adına kınıyoruz. Olaya maruz kalan üyemiz ve diğer bayan öğretmenler tarafından okula çağrılan jandarma kuvvetlerinin olayla ilgili tuttukları tutanaklar ile saldırgan kişi hakkında şikayetçi oldular. Bizim de kurumsal olarak pazartesi günü üyelerimizin yanında durduğumuzu göstermek adına suç duyurusunda bulunacağımızı bildiriyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak, tüm öğretmenlerin, tüm üyelerimizin her zaman olduğu gibi yanında olduk, olacağız ve olmaya devam edeceğiz. Öğretmenler bu ülkenin en değerli insanlarıdır.Hiçbir köy, kasaba veya ülke yoktur ki; öğretmenlere şiddet göstererek kalkınmış olsun. Öğretmenler bu ülkenin kuş uçmaz kervan geçmez en ücra yerlerinden Aziz Sancar’lar çıkarmış, eli öpülesi, el üstünde tutulması gereken, değeri bilinmesi gereken insanlardır” dedi.

“SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Öğretmene uygulanan şiddetin son bulması için yetkilileri önlem almaya çağıran Erdoğan, “Tüm bu durumlar dışında aynı zamanda Milli Eğitim Bakanları tarafından Mülki Amirler tarafından, Okul Müdürleri tarafından da korunması gereken insanlardır. Türk kültürü öğretmene değer veren bir toplum iken, maalesef giderek başarısız idareciler yüzünden, her faturayı öğretmene keserek kendini olaylardan sıyırmayı adet edinmiş okul müdürleri yüzünden yalnızlaştırılmaktadır. Öğretmenler, belki başka maddi manevi sebeplerle birikmiş toplumsal öfkenin hedefi haline getirilmektedir. Öğretmene dönük şiddet maalesef sıradanlaştırılmıştır ve biz bunu asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz de. Bizler, aynı okulda daha önce de benzer durumlar ortaya çıktığını unutmamışken, böylesine üzücü yeni bir olayla karşılaşmış olmaktan dolayı hem üzgün, hem de kızgınız.Her fatura öğretmene kesilemez. Öğretmen yalnız değildir ve olmayacaktır. Gün öğretmene destek olma, sahip çıkma günüdür. Okul idarecileri her olayda öğretmeni velinin önüne atamaz. Öğretmeni korumak okul müdürünün görevidir. Bu görevi yerine getiremeyen bırakmalıdır.Biz, Türk Eğitim-Sen olarak; amirlerimizi, kamu çalışanlarımızı, tüm sendikaları, hatta seçim çalışmaları yapmakta olan tüm siyasi partileri öğretmene sahip çıkıldığını ve çıkılacağını göstermek üzere, olayın olduğu okulda çalışan tüm öğretmenlere geçmiş olsun ziyaretleri yapmaya davet ediyoruz.Bizler, Türk Eğitim-Sen olarak 25/02/2019 pazartesi günü okulda olacağız.Tüm sivil toplum örgütlerini de öğretmene yapılan bu son şiddet eylemin gerçekten son olması için basına açıklama yapmaya ve öğretmene yönelik şiddete dur demeye davet ediyoruz” diye konuştu. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.