Hep Vatan Diyen Gazilerimizin Günü Kutlu Olsun

Hep Vatan Diyen Gazilerimizin Günü Kutlu Olsun

Atatürk’e 19 Eylül 1921'de Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün 2002'den itibaren ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.

A+A-

Türk Milleti yüzyıllar boyunca hür ve bağımsız yaşamış hiçbir zaman işgale ve esarete alışık olmamış asil ve büyük bir millettir. Bu sebeple tarih boyunca bağımsızlığı için çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Ülkemizde Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. 

Hep Vatan Dediler

Gaziler Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir gurur ile 19 Eylül’de bütün yurtta törenlerle kutlanacak. Bu kutlamalarla milletimiz her daim onların yanında  olduğunu göstermektedir.Gaziler bu unvanı alırken, süngünün ucunda, merminin vızıltısında, bombanın dehşetinin içinde bulundular. Sıkıntılı, korkulu günler geçirdiler. Hep vatan dediler. Acı çektiler, milleti için acılarını unuttular. Hep vatan ama hep vatan dediler. “Helal olsun akan ve akacak kanlarımız vatana” dediler. Kolları arasında şehit olan arkadaşlarına, astlarını, komutanlarını kucakladılar. Zaman geldi şehitlerin açık gözlerini elleriyle kapattılar. Kefen oldular. Niye ben de yanına gitmedim diye gözyaşı döktüler.Hiç pişmanlık duymadılar ve pişman da değiliz dediler. 

Büyük Türk Milleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ebedi varlığını devam ettirmek, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek,milli birlik ve beraberliğimizi korumak amacıyla ülkemizin her karış toprağını kanlarıyla sulayarak,tarihimize altın sayfalar yazdıran, kendilerine çok şeyler borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ,kahraman gazilerimizden ebediyete intikal edenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.