Her Şeyi Unut Ama Kardeşini UNUTMA!!!

Her Şeyi Unut Ama Kardeşini UNUTMA!!!

Çin’in işgalı altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerini dini,kültürel ve etnik olarak toptan yok etme amaçlı uygulamalarına karşı batı dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

A+A-

Tük-İslam dünyasının ümit,ilham ve ışık kaynağı Aziz Türkiye’mizi dört bir yandan kuşatma altına alarak kendi bölgesinde boğmak  isteyen iki yüzlü Batı, bu kez Doğu Türkistan’da Çin’ in Müslüman Türklere  yönelik Müslümanca  isim yasağına bir  biri ardına yayınladıkları bildiriler ve yapatıkları açıklamaları ile   tepki göstermiş bulunuyor.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü Çin hükümetinin ülkede yaşayan Müslümanların ön adlarına getirdiği yasağı sert bir dille eleştirdi. Örgütten yapılan açıklamada “Bu absürd bir sınırlamadır” ifadesi kullanıldı.

Batı’nın bu iki yüzlülüğüne karşı “TEK YÜZLÜ – ONURLU,İNSAN HAK HUKUK VE MAZLUMLARI SAVUNMAK AMACI İLE KURULDUĞUNU ÖNE SÜREN VE EN ÖNEMLİSİ DE İSLAMİ TANIMLI ” Türkiye ve İslam Ülkeleri merkezli STK.larndan hala hiç bir ses ve soluk çıkmaması çok büyük bir hayret ile karşılanmakta ve düşündürücü bulunmaktadır.

Çin’in bu insanlık dışı   vahşet uygulamasına    batılıların yaptığına benzer bir bir basın açıklaması tarzında bile tavır takınılmaması ve tepki gösterilmemesi insanı,milli ve islami bir tutum ve davranış asla değildir.

İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere Ülkemizde sayıları on binlerce olduğu düşünülen insan hakları Tandanslı STK.ların en azından batı’nın Doğu Türkistan konusunda gösterdiği bu son insanı tutumu dahi göstermemeleri ve suskunluğunu sürdürmeleri  ” SEBEP VE GEREKÇELERİ NE OLURSA OLSUN ”  anlaşılamaz  ve hiç bir şekilde izah edilemez  bir  tarihi gaflet olacaktır.

Eğer  Türk-İslam dünyasının Sivil Toplum Örgütleri en az batılı STK.lar gibi Doğu Türkistan’da Çin’in uyguladığı bu yeni “Aşırı Dinciler ve Terörle Savaş” yasasına karşı seslerini çıkarmazlar  ve insani ve vicdanı görevlerini yapmaz iseler kendileri ile birlikte ortak noktada hep   eleştirdiğimiz ” İKİ YÜZLÜLÜK VE RİYAKARLIK ” suçlaması ile karşı karşıya kalacaklardır.

Peygamber Efendimiz (SAV.) bir Hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyorlar ;

” İLİM,ÇİN’DE DE OLSA GİDİP ÖĞRENİNİZ.”

Çin’in akıl almaz soykırım metodları karşısında kutsal islam inançlarını,dini ve milli kimliklerini korumak için kan dökmekte ve  can vermekte olan  Doğu Türkistan’ın  Müslüman Türkleri   olarak Türk-İslam Alemi ile İnsanlık dünyasına sesleniyoruz ;

” ZULÜM,ÇİN’DE DE OLSA DURDURUNUZ  !!! “

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.