HER TARAFIN İDEOLOJİK YALAKALARI

HER TARAFIN İDEOLOJİK YALAKALARI

İsrail ile ticaret konusundaki açıklamaları nedeniyle hedef haline gelen AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, bu kez sessiz kalan odalar ve işadamı derneklerine yüklendi.

A+A-

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin İsrail ile ticaret ilişkilerine yönelik değerlendirmeleri tepkiyle karşılanmıştı. Zeybekci’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ‘insanlık dışı’ olarak nitelediği fakat bu ülke ile Türkiye’nin ticari ilişkilerinin farklı bir kategoride değerlendirilmesi gerektiği yönündeki sözleri tepkiyle karşılanmıştı.

Zeybekci’ye yönelik en sert eleştiriler ise kendi partisinden geldi. Özellikle sosyal medyada Zeybekci’ye çok fazla tepki ortaya kondu, tartışma TT oldu.

KİFAYETSİZ MUHTERİSLER

Zeybekci, kendisine yönelik tepkilerin ardından iş dünyasını hedef aldı. Yaptığı paylaşımda tek konuşanın kendisi olduğunu vurgulayan Zeybekci, iş dünyasını ‘her tarafın ideolojik yalakası’ olarak niteledi.  Zeybekci paylaşımında; “Bizim oralarda bir söz vardır tam bu günlere uygun, ‘Yörük sürüsünden adak vermek’… Basiretsiz, kifayetsiz muhterisler, hayatı boyunca bir tek yumurtanın bile sorumluluğunu almamış, her tarafın ideolojik yalakaları asla bir şey kaybetmezler. Onlar her şekilde kazançlıdır, onların dünyasında kaybeden sadece Yörük’tür. Yalnız bizim dile getirdiğimiz sorunun asıl muhatabı olan kurumlar, kuruluşlar, birlikler, ‘siad’lar, mensuplarının menfaatlerini korumak, sorunlarının takipçisi olmak yerine sessizliği tercih etmeleri… Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın” ifadelerini kullandı.

TEPKİ TOPLAYAN AÇIKLAMA

Zeybekci ,İsrail ile ticarete getirilen kısıtlama sonrasında bir soru üzerine şu açıklamayı yapmıştı: “İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani, eyvallah, İsrail'in Filistin'de, Gazze'de müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de.. Çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum."

Zeybekci’nin sözleri yeni bir tartışma başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.