Herkesin Dikili Bir Ağacı Olacak

Herkesin Dikili Bir Ağacı Olacak

Pamukkale Belediyesince yapılan Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı olan Seyir Tepesi, daha şimdiden daha yeşil olmaya başladı.

A+A-

Türkiye’de örnek projelerin içinde olan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na başvurusu yapılmış olan 1451 proje içerisinde “en büyük” olma özelliğine sahip olan “Seyir Tepesi Kent Ormanı” yapılmış olduğu bölgede farklılığını göstermekte. Projeye başlanmadan evvel çalılık olan bölge Pamukkale Belediyesince ağaçlandırılıyor. Yalnızca Pamukkale ilçesi değil, Denizli ve Ege Bölgesi için geleceğe büyük bir yatırım olarak tanımlandırılan ve Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi olan Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi, on binlerce ağaç, bitki ve çiçek türüyle bölgenin yeşil bir vadi haline dönüşecek.

 

ÖĞRENCİLERLE FİDAN DİKİLDİ

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hafta sonunda Seyir Tepesi’nde üniversitede bulunan öğrenci grubu üyeleriyle beraber binlerce fidanı toprak ile bir araya getirdi. Toplamda 7 bölümden meydana gelen projenin ilk ayağı olan Şelale Parkı’nda Pamukkale Üniversitesi’nden Ateş Böceği Derneği, PAÜ Gezi Grubu ile PAÜ Ekstrem Grubu ile Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri fidanları toprak ile buluşturdu. 

 

“ŞEHRİN NEFES ALMA NOKTASI OLACAK”

 

Türkiye’de parmak ile gösterilecek işe imza attıklarını belirten Başkan Hüseyin Gürlesin, orman arazisi içindeki alanda, doğaya ve çevreye zarar vermeden proje çalışmalarına devam ettiklerini, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin ağırlıkta olduğu ve çevreci faaliyetleri ile takdir toplamış olan Ateş Böceği Derneği başta olmak üzre kurumları gibi çevreci kurum ve kuruluşlar ile birlikte proje alanında bölüm bölüm on binlerce ağaç, bitki ve çiçek türü dikimine başladıklarını belirtti.

 “HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI OLSUN İSTİYORUZ”

 

Başkan Hüseyin Gürlesin, gelecek günlerde sadece STK temsilcileriyle değil vatandaşlar ile de birlikte fidan dikimi çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Başkan Gürlesin, Denizli’nin incisi olacak Seyir Tepesi’nde dileyen tüm vatandaşların dikili bir ağacı olsun istediklerini, bunun gelecek nesillere bırakılacak çok mühim bir miras olarak gördüklerini, hedeflerinin, gelecek nesillere miras olarak gördükleri Seyir Tepesi’nde tüm Denizli halkının emeği olduğu, herkesin bir dikili ağacının olduğu bir proje olsun istediklerin ve Seyir Tepesi projesi ile de doğa dostu olduklarını tüm halka net bir şekilde gösterdiklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.