Heyecanlı Ve Zorlu Bir İbadet

Heyecanlı Ve Zorlu Bir İbadet

Denizli ilinden Hac vazifesini yapmak için yola çıkacak olan I. Kafile Hacı adayları, Üçler Mahallesi Hilal Camii’nde dualar ve gözyaşları ile uğurlandılar.

A+A-

Hilal Camii'nde yapılan hacı uğurlama törenine, Denizli Valisi Hasan Karahan ve bazı protokol üyeleri hacı adayları ile beraber yakınları ile vatandaşlar da katılımda bulundular.

Tören Delikliçınar Yeni Cami İmam Hatibi Ömer Uykun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Din görevlilerinin ilahi dinletisi ile de sürdü.

Büyük Sorumluluk

Programda açılışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, kutsal topraklara doğru yola çıkmış olan hacı adaylarını tebrik ettiğini, hac ibadetinin; kardeşlik, yardımlaşma, hoşgörü, sabır gibi değerlerin ve güzel ahlakın en güzel biçimde sergilendiği bir yolculuk ve ibadet olduğunu, bunun yanında büyük iman ailesinin mahşeri buluşması olduğunu,  zorlu ve heyecanlı bir ibadet sürecinde gidenlere büyük sorumlulukların düştüğünü belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise tüm mazlum ve mağdur olan Müslüman kardeşleri unutmayıp dua etmelerini hacı adaylarından istirham ettiğini ve hayırlı yolculuklar dileklerini iletti.

Denizli Valisi Hasan Karahan, gidenlerin yolculuğunun mübarek olmasını,  kutlu bir yolcuğa çıkıldığını, Denizli’den ilk hac kafilesini uğurladıklarını, günahların af edilip, Hacclarını kabul olunmasını Allahtan niyaz ettiğini sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın duasıyla hacı adayları ve vatandaşlar arasında duygu dolu dakikalar yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.