Hiç Bir Tuhaflık Yok

Hiç Bir Tuhaflık Yok

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan göreve geldiği 2009'dan beri basının her zaman en popüler Belediye Başkanı olma özelliğini koruyor.

A+A-

Bazı basın yayın gruplarında çıkan "Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Engelli Derneği’ni istediği şekilde yönetemeyince, akıl almaz yöntemlere imza attı." ifadeli haberlere karşı şu savunma yapıldı.

Geçmiş yıllara nazaran özellikle 2019 Mart şeçimleri öncesi ve sonrası daha çok gündem oluşturulmaya çalışılıyor.

Acıpayam da gazeteci olarak birçok konuyu yakınen bildiğim gibi yeniden gündeme taşınan tabiri caizse öküz altında buzağı arama misali bu defada engelliler derneği üzerinden Hulusi Şevkan gündeme taşınmaya çalışılıyor.

Araştırmalarım ve bilgilerim doğrultusunda olayın özetini kısaca yazmak istedim. Benim tanıdığım Dr Hulusi Şevkan Acıpayam Engelliler derneğini yönetme gibi bir düşünce içerisine girdiğini düşünmüyorum. Aksine elinden gelen hatta ve (hatta kendi cebinden) yardım ettiğine şahit oldum. Kurulduğu günden bu yana Acıpayam ve çevresinde bulunan engelli vatandaşların bir araya gelerek kendilerine ait bir yerleri olsun bir arada kaynaşarak hobi bahçesi el işleri ve kendi yeteneklerini gösterebilecekleri bir mekanları olsun düşüncesi ile yer tahsisi yapılmıştır.

Amaç Hulusi Şevkan'ı itibarsızlaştırma olduğu bariz şekilde ortadadır. Her defasında olduğu gibi bu olayda da baş rolde CHP'li meclis üyesi Ertan Başkan açıklamada bulunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana Acıpayam Engelliler derneğinin her türlü ihtiyacını karşılayan Belediye Başkanı Dr Hulusi Şevkan engelliler derneği başkanı Yıldıray koşar'ın dernek üyeleri arasında ayrım yapması üzerine kendisini defalarca asla ayrılık yapmayın. Bir arada huzurlu bir şekilde derneğimiz yürüsün demesine rağmen maalesef dernek başkanı siyasi ayrımcılık güderek engellileri bölmüştür.Mevcut yerin tahliyesi hususunda engelliler yeri Yeni mahallede bulunan büyük parka taşınmaları istenmiştir. Bir çok engelli yakını ile görüştüm.

Ayrımcılığı yapan kişinin Yıldıray koşar olduğu, bazı üyeleri dernekten kovduğu habersiz bir şekilde üyelikten attığı hatta hakkında o kadar iddialar sundular ki akıl almaz derecede engelliler derneğine yapılan bağışların makbuz verilmediği toplanan paraların nerede kullanıldığı hakkında kimseye bilgi verilmediği, ayrıca kurslar açılması konusunda kurs açmayacağım burası herkesin kendi özel evi değil dediği hususunda engelli yakınları dertli olduklarını söyledi.

Bizzat dernek başkanı tarafından YUMURTANIN SARISI NERDE BU DOKTORUN KARISI şeklinde şarkı klibi hazırlatılıp yayınlatıldığı, Kurulan özel insanlar derneği üyeleri ise ayrımcılık olmasın biz engelliler derneğinin bünyesindeyiz dediler. Acıpayam da şuan özel insanlar derneği aktif olmadığını söylediler. Belediye meclis üyesi Birgül Burhan kendisi de engelliler derneğinin bir üyesi olduğu için belediye başkanı tarafından mevcut dernek başkanı ile birlikte çalışarak sorunların çözümü için görevlendirilmiştir.Birgül Burhan derneğin yedek anahtarlarını istediğinde Yıldıray koşar tarafından verilmediği ve Birgül Burhan ile çalışmak istemediğini söyledi. Dernek başkanı Yıldıray Koşar a yakın ve kendi yönetimi dışında kalan engellilerin mağdur olmaması için görevlendirilen Acıpayam Engelsiz yaşam merkezi yöneticisi olarak görevlendirilen Birgül Burhan kayyum olarak atanmadım. Aynı yerde iki derneğin karşı karşıya gelmesinin sorumlusu Yıldıray Koşar dır. Engelliler arasında ayrımcılık yapan kişidir. Dedi.

Alıntı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.