Hiç Engel Tanımadı, Hayat Dolu

Hiç Engel Tanımadı, Hayat Dolu

İbrahim Edibali Çatal 28 yaşında gencecik bir fotoğrafçı. Diğer fotoğrafçılardan ayıran özelliği ortopedik engelli olması, Evet, o doğuştan ortopedik engelli. Engelli olması onu yıldırmamış daha da hayata bağlamıştır.

A+A-

İbrahim Edibali Çatal, Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüsnü Çatal'ın oğlu

Başarılı bir üniversite hayatı geçirmiş ve mezun olmuş. Bu zamana kadar tiyatro, müzik ve resimle ilgilenmiş bu alanlarda kendini ispat etmiştir. Edebiyatı çok sever boş kaldığı zamanlarda şiirler, sözler yazar, bu yeteneği sayesinde şarkıcı Ferhat Göçer’in dikkatini çekmiş ve İbrahim’den şarkı sözü yazıp kendisine göndermesini istemiştir.


Ferhat Göçer’in Denizli’deki dostu olmayı başarmış her Denizli konserinde bu ikilinin zaman geçirdiği görülmüştür. Fotoğraf merakı başlamış ve ilk makinesini yedi sene önce almış. Bu yedi sene içinde gün geçtikçe fotoğraf konusunda kendisini kanıtlamış ve birçok fotoğraf ödülleri kazanmıştır.


Engelli olarak belki Denizli’nin bekli de Türkiye’nin en aktif özel fotoğrafçısı. Doğayı ve hayvanları çok sever, doğaya ve hayvanlara karşı mücadele eder. Çocuklara aşıktır, çocuklarla zaman geçirmekten büyük keyif alır.

 

Bir gün de olsa askeri kamuflajı giyip engelli temsili askerliğini yapmıştır. Türk İşaret Dili’ni biliyor.  Maceracıdır. Yamaç paraşütü yapmayı sever. Çadırını alır yanına bir bakmışsınız bir dağın tepesinde bir bakmışsınız bir ormanın içinde… Çadır kampı onun için bir tutkudur. Engel tanımayan İbrahim Edibali Çatal, bu zamana kadar birçok sanatçılarla sahnede çalışmıştır.


İşte beraber çalıştığı o ünlüler ;

Arzu Yanardağ, Berkay, Cem Adrian, DUMAN, Emre Aydın, Ferhat Göçer, Gökçe, Kenan Doğulu, Levent Kırca, Murat Dalkılıç, Ozan Doğulu, Sezen Aksu, Sıla, Şebnem Ferah, Tarkan, Türkan Şoray Zakkum, Zeynep Bastık


Fotoğrafa karşı mantalitesi “Fotoğraf bir AN’dır, kaybolmayan tek ANI’dır.”

Hayata karşı mantalitesi “Bedende değil yürektedir güç!”


Yüreğinde engel olmayan İbrahim Edibali Çatal’a büyük bir alkış!..

AKİSHABER ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.