Himal Holding yöneticilerinden Iğdır Ticaret odasına ziyaret

Himal Holding yöneticilerinden Iğdır Ticaret odasına ziyaret

Azerbaycan ve Nahçıvan’da kurulu olan Himal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Elesgerov, Azerbaycan'daki Okuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Okuklu, Iğdır Ticaret ve Sanayi odası başkanı Kamil Arslan ile görüştü.

A+A-

Azerbaycan ve Nahçıvan’da kurulu olan Himal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Elesgerov, Azerbaycan'daki Okuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Okuklu, Iğdır Ticaret ve Sanayi odası başkanı Kamil Arslan ile görüştü.           Iğdır Ticaret ve Sanayi odasında gerçekleşen İş toplantısında, Himal Holding başkanı Hacı Elesgerov,”Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde son aylarda büyük gelişmeler yaşanıyor.Nahçıvan’a  Türkiye’deki özellikle Iğdır’da ki iş insanlarını yatırım yapmaya davet ediyorum.Nahçıvan’da 4 hektarlık alanı fabrikalar ,üretim merkezleri kurmak için tahsisi ettik. Tekstil firmaları buraya yatırım yapabilirler. 5 yıl boyunca sıfır vergi ödenecektir.Elde edilen ürünler belli şirketlere iç piyasaya satılacaktır.”dedi.

        Okuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Okuklu,’da yıllardır Azerbaycan’da iş yapıyorum.Nahçıvan’da yapılacak olan her yatırım devlet güvencesindedir. Bende Himal holding yönetim kurulundayım. Bu bir fırsattır. Değerlendirmemiz lazım Iğdır’da ki iş adamlarını Nahçıvan’a yatırım yapmaya davet ediyoruz.Sınır ticaretinin gelişmesi lazım. Bugün sayın vekilimiz Cantürk Alagöz ile de

Görüşerek kendisini Nahçıvan’a davet edeceğiz. İki devlet bir millet olmanın gereği neyse yapmalıyız”şeklinde konuştu.

        Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Iğdır Ticaret ve Sanayi odası başkanı Kamil Arslan,”Bizler iki devlet bir milletiz.Nahçıvan’ın kalkınması için ne gerekirse yapmaya hazırız. Yatırım için cazip imkânlar olmalıdır.Iğdır OSB de her türlü fabrikada üretim vardır.Teksitil fabriklarının sayısıda her geçen gün artıyor.Teklifinizi iş insanlarımıza anlatacağız.İnşallah güzel gelişmeler olur. Vergilerde düzenleme olursa Azerbaycan’a daha çok yatırımcı yatırım yapar.İş insanı gelir.”dedi.

        Ticaret Odasında ki toplantıya Himal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Elesgerov, Azerbaycan'daki Okuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Okuklu, Iğdır Ticaret ve Sanayi odası başkanı Kamil Arslan,yönetim kurulu üyesi Ak Parti başkan yardımcısı Uğur Artantaş,Genel sekreter Gökçen Turan,iş insanı Kasım Birge, Muhammet Kalkan ,Gökhan Akaras,Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,başkan yardımcısı gazeteci Özkan Aydın,Iğdır Azerbaycan Kültür evi başkanı Ziya Zakir Acar

Katıldı.

             Toplantıda, ulaşım, lojistik, tekstil, gıda laboratuvarları, maden suyu satışı ve diğer alanlarda işbirliği beklentileri vurgulandı.

                    Ziyaretçiler, işbirliği fırsatlarından, üstlenilen projelerden ve ticaret döngüsünü artırmak için yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.           Iğdırlı iş insanı Yılmaz Okuklu,Nahçıvan ile Iğdır arasında ticareti geliştirmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.