“Hocalı’nın yarası, kalbimizde yaşayacak"

“Hocalı’nın yarası, kalbimizde yaşayacak"

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Hocalı Soykırımı’nın 29’uncu yıl dönümünü münasebeti ile yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

Akışık, “Hocalı’nın yarası, şehitlerimizin aziz hatırası kalbimizde yaşayacak, bu vahşetin sorumluları elbet bu acının hesabını verecektir.” dedi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 26 Şubat 1992’de Ermeniler tarafından Karabağ’daki Hocalı kentinde vahşice katledilen 613 Azerbaycan Türkü’nü andı.

Akışık 29 yıl önce yapılan bu zulmü tekrar hatırlatarak “1992’de tüm Dünya bu barbarlığa, vicdansızlığa, katliama sessiz kalmış, Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesinde Hocalı’da bulunan kardeşlerimizi oradan çıkarmak için katliam yapmıştır. Vahşi zulüm, soğuk bir Şubat gecesi kardeşlerimizi sarmış, kaçabilenler kurtulmuş, kaçamayan çoluk çocuk, ana bacı demeden katledilmiştir. Bu katliamda  83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlı olmak üzere 613 kardeşimiz öldürülmüş, 8 aile tamamen yok edilmiş, 130 çocuk anasız babasız kalmıştır. Bu katliamda hayatını kaybedenler haricinde 487 kişi ağır yaralanmış, bin 275 kişi rehin alınmış, 150 kişinin ise izine bir daha hiç rastlanılmamış. Hocalı’da öyle bir katliam yaptılar ki İnsan Hakları İzleme Örgütü yaşananları bu savaşta yapılan en büyük katliam olarak nitelendirmiştir. Böyle bir katliama sessiz kalmayacak, yıllar boyunca adalet arayacağız” Hocalı Azerbaycan’ın olduğu kadar Türkiye’nin de kanayan yarasıdır.

Sadece bugün değil, her daim Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olacak, acılarını paylaşacak ve bu katliamı son nefesimize kadar tüm dünyaya anlatacağız. Bu vesile ile soykırımda hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.