Honaz Atalarının Yadigarına Sahip Çıkıyor

Honaz Atalarının Yadigarına Sahip Çıkıyor

Denizli’nin Honaz ilçesindeki 500 yıllık 2. Murat Cami’nin restore edilip ayağa kaldırılması amacı ile Honaz Belediyesiyle yapıcı firma arasında sözleşmeye imza atıldı.

A+A-

Honaz ilçesinde 15.yy.da Sultan 2. Murat’ın yaptırdığı 2. Murat Cami’nin ayağa kaldırılması için düğmeye basıldı. Caminin duvarları gün geçtikçe daha çok yıkılırken, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek göreve geldiği günlerde ilk icraat olarak camide uzman ekip ile incelemeler yapmış ve daha sonra caminin restore edilip ayağa kaldırılması için çalışmalar başlanmıştı.

thumbnail-mg-3822.jpg

İmzalar Atıldı

Bu kapsamda Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile 3A Proje ve Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Karakaya arasında sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Sultan Murat Cami’de rölöve, restitüsyon, restorasyon, inşaat mühendisliği, mekanik mühendisliği, elektrik mühendisliği, çevre düzenleme projelerinin ve zemin etüt raporlarının hazırlanması ile ilgili olarak anlaşmaya varıldı. Bununla ilgili olarak Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile 3A Proje ve Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Karakaya belediyede sözleşmeye imza attı.

Bu imzanın tarihi önem taşıdığını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ‘’ Bize atalarımızın yadigarı olan 2. Murat Cami'nin restore edilerek ibadet edilebilir hale gelmesi için sözleşmemizi imzaladık. Bizim için çok değerli olan bu yapı muhakkak ayağa kaldırılmalı. Önce restore edilecek, daha sonra ayağa kaldırılacak 500 yıllık camimizi en güzel şekilde yapacağız. Tamamlandıktan sonra bu tarihi camide hep beraber namaz kılacak, ibadetlerimizi yapacağız. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.