Honaz'da Gergin Bekleyiş Devam Ediyor!

Honaz'da Gergin Bekleyiş Devam Ediyor!

Nüfus kaydına göre 10, ancak gerçekte ise 15 yaşında olduğu ileri sürülen zihinsel engelli, adrenalin yetmezliği hastası Roman vatandaşı İnce Ali İnci, gözyaşları arasında toprağa verildi.

A+A-

 DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'nde, 62 yaşındaki Y.K.'nın evinin bahçesindeki hurdaları çalmak istediği iddiasıyla tabancayla ateş ederek öldürdüğü; nüfus kaydına göre 10, ancak gerçekte ise 15 yaşında olduğu ileri sürülen zihinsel engelli, adrenalin yetmezliği hastası Roman vatandaşı İnce Ali İnci, gözyaşları arasında toprağa verildi. Mahallede, gerginliğin daha da tırmanmaması için sağduyu çağrıları yapılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı.

Dün saat 14.00 sıralarında, iddiaya göre, adrenalin yetmezliği rahatsızlığı ve zihinsel engeli nedeniyle hiç okula gitmediği öğrenilen Roman İnce Ali İnci, Y.K.'nin Kocabaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki evinin bahçesindeki demirleri çalmak istedi. İnci'yi farkeden mermer atölyesi sahibi evli, iki çocuk babası Y.K., içerden tabancasını alıp, önce havaya iki el ateş etti.

TABANCAYLA VURDU

Ancak, bu uyarısına İnci'nin taş atarak karşılık vermesine sinirlenen Y.K., tabancasını bir kez daha ateşleyip, İnci'yi göğsünden vurdu. Kanlar içinde kalan İnci, çaldığı ileri sürülen iki teneke parçasıyla evine doğru gitmek isterken, olay yerinin yaklaşık 150 metre ilerisinde yere yığılıp yaşamını yitirdi.

ÖLEN GENCİN YAKINLARI EVLERİ YAKTI

Olayın duyulmasının ardından İnci'nin yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, saat 14.30'da Y.K.'nın evine yürüdü. Grup içinden yaşları 15-16 olduğu tahmin edilen ikisi, Y.K.'nın aynı avluya bakan biri tek, diğeri iki katlı evine girdi. Biri kullanılmayan evlerden eşyalardan bazılarını pencereden attı. Ardından da benzin dökerek evleri ateşe verdi. Olaylar sırasında 3 ev daha yakıldı.

KARŞILIKLI TAŞLAR ATILDI

Bunun üzerine Y.K.'nın komşuları da Roman vatandaşlara tepki gösterip, evlerinden aldıkları silahlarla havaya pek çok kez ateş etti. Ardından Roman vatandaşlar ile Y.K.'nın komşuları birbirlerine taş atmaya başladı. Atılan taşlardan ve yaşanan arbedede 2'si jandarma 4 kişi yaralandı. Çevredeki bazı evlerin de camları kırıldı.

TAKVİYE EKİPLER GELDİ

Çıkan olaylar üzerine mahalleye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Ancak, ekiplerin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden takviye istendi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle olaylar saat 17.00'de güçlükle bastırılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İtfaiye ekipleri ateşe verilen evleri söndürdü. Evler, kullanılmaz hale geldi. 

MUĞLA'DAN KOMANDOLAR GELDİ

Jandarma, olayın ardından gece boyunca mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. Şüpheli Y.K.'nin yakınlarının kaldığı ev ile öldürülen çocuğun ailesinin evinin etrafında jandarma ekipleri beklemeye devam ederken, günün ilk ışıklarıyla birlikte güvenlik önlemleri daha da artırıldı.

Mahalleye, ölen çocuğun cenazesi nedeniyle Muğla'dan bir bölük komando ile çevre ilçelerden çok sayıda polis ve asker de takviye olarak gönderildi. Kocabaş Mahallesi'nin yaşı büyük, ileri gelen kişilerinden oluşturulan akil insanlar, olayların daha da büyümemesi ve yeniden alevlenmemesi için her iki tarafla da görüşüp, sağ duyulu davranılmasını istedi. 

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

İnce Ali İnci'nin Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki otopsinin ardından bu sabah alınan cenazesi, ilk olarak Kocabaş Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu.

Metanetini korumaya çalışan 50 yaşındaki İnce Ali İnci, kendisiyle aynı ismi taşıyan torununun akli dengesinin yerinde olmadığına dikkati çekip, "Ailesi engelli maaşı alıyor. Y.K.'nin evinden iki teneke parçası almış. Dokuz el ateş edilmiş. Kurşunlardan biri göğsüne saplanmış. Vurulduğu yerden koşarken evine metreler kala yere düşüp, elinde tenekelerle ölmüş. Olaydan sonra üzerimize kurşun yağmuru geldi. Pompalı tüfekler, tabancalarla üzerimize ateş edildi" dedi. 

Yenge Hanım İnci, bu yaştaki bir çocuğa kurşun sıkılmaz diye haykırıp, "Varsa hatası anne, babasına söylersin. Ayıptır, günahtır. Üstelik engelli bir çocuğu öldürdüler" diyerek ağladı. 

Güçlükle ayakta durabilen anne Neşe ve baba Kamil İnci ise oğullarının ardından ağıtlar yaktı. Baba Kamil İnci, mahalledeki Roman vatandaşların, hayatlarından endişe etmeleri nedeniyle çocuklarını bugün okula göndermediklerini söyledi.

Evin önünde Mezarlık Camisi İmamı tarafından dua ettirilip, helalik istendi. İmam, kalabalığı sağduyulu olmaya davet edip, "Lütfen ölen çocuğumuz için sesizce ağlayalım, kaba kuvvete başvurmayalım" dedi. Daha sonra omuzlarda taşınan cenaze Kocabaş Mahallesi Mezarlık Camisi'ne götürüldü. Bu sırada polis ve askerler sokak başlarını tutarak, güzergah üzerinde sıkı güvenlik önlemi aldı. Buradaki törene AK Partili Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu da katıldı. Öğle vakti beklenmeden kılınan namazın ardından çocuğun Kocabaş Mahallesi Mezarlığı'na götürülen cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

14 KİŞİ YARALANMIŞ

Bahçesinden teneke çaldığı ileri sürülen İnce Ali İnci'yi tabancayla öldürmekle suçlanan gözaltındaki Y.K.'nin ise jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Mahallede endişeli bekleyiş devam ederken, dün çıkan arbede ve olaylar sırasında atılan taş ve soplar nedeniyle 2'si jandarma 14 kişinin yaralandığı belirlendi.

Yaralalılar çeşitli hastalerdeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, durumu ağır olan Özay Karabiber, Honaz Devlet hastanesi'ndeki ilk müdahale sonrasında gece Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.