Honaz'da Gıdalar Daha Güvenli Olacak

Honaz'da Gıdalar Daha Güvenli Olacak

Honaz'da Gıdalar Daha Güvenli Olacak

A+A-

Denizli’nin Honaz ilçesinde Honaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla 250 kursiyere eğitim verdi.

Honaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) işbirliği ile 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında 19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında 250 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen Güvenilir Gıda Eğitimi’nin sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Sertifika törenine Honaz Kaymakamı Zafer Öz, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, İlçe Daire Amirleri ile Güney Ege Kalkınma Ajansı adına Emrah Balkan, Honaz Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Kasım İncekara, Honaz Mahalle Muhtarları, kursiyerler katıldı.

Honaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, ilçede bulunan Gıda Satış ve Toplu Tüketim İşletmelerine yılda en az bir kere denetimler yapılmakta, yapılan denetimlerde 5996 Sayılı Kanun Uyarınca Mevzuata uygunluğu denetlemektedir. Bu denetimler esnasında mevzuata aykırı durumlar tespit edilerek, gerekli düzeltici faaliyetleri uygulatmak ve vatandaşların Güvenilir Gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla belirlenen eksikliklerin giderilmesi amacıyla toplu bir çalışma gereği duyuldu. Honaz İlçesinde bulunan 340 adet kayıtlı satış ve toplu tüketim işletmelerinin Mevzuata uyum düzeyini artırmak adına GEKA’ya proje teklifinin kabul edilmesi üzerine, eğitim çalışmaları yapıldı.

19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında ilçemizdeki işletmeleri Büfe, Market, Kahvehane, Lokanta, Yemekhane ve Kasap gibi birçok farklı işletme grubundaki vatandaşlara eğitimler verildi. Eğitim süresinde 250 katılımcıya yaptıkları işlerle ilgili Gıda Mevzuatı Kanun ve Uygulamaları, İş Güvenliği, Hijyen ile İlgili Bilgiler, HACCP – İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgileri hakkında bilgi verildi.

Törende 250 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.