Honaz'da Uzaya Yolculuk Başladı

Honaz'da Uzaya Yolculuk Başladı

Honaz Belediyesi tarafından hayata geçen ‘Haydi Çocuklar Uzaya’ adlı proje çocuklar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

A+A-

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in ilçedeki çocuklara yarı yıl tatil hediyesi olan ‘Haydi Çocuklar Uzaya’ etkinliği tatilin son haftasında miniklerle buluştu. Etkinliğin ilk 2 günü Honaz Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Salonda  kurulan Planetaryum Çadırı (Uzay Küresi), çocuklara uzay, gezegenler ve dünyamız ile ilgili unutamayacakları anlar yaşattı.

Astronot ile Karşılama

Tatil hediyeleri için merkeze gelen çocukların Planetaryum Çadırı ile karşılaştıkları anlar görülmeye değerdi. Planetaryum Çadırı’na meraklı gözlerle bakan çocukların heyecanı astronot ile daha da katlandı. Karşılarında astronot kostümlü görevliyi gören çocuklar fotoğraf çekilmek için birbiri ile yarıştı.

Uzaya Dair Her Şey…

Planetaryum Çadırı içinde 3 boyutlu izleme keyfi ile uzaya dair pek çok bilgi çocuk diliyle miniklere anlatıldı. Çeşitli animasyonlar, oyunlar ve filmlerle anlatılan uzay ve gezegenler çocuklardan tam not aldı.

2 Günde 500 Çocuğu Ağırladı

Etkinliğin ikinci gününde Planetaryum Çadırı 500’ün üzerinde öğrenciyi ağırladı. 2 gün boyunca Ana okulu grubundan lise çağlarına kadar pek çok öğrenci Honaz Düğün Salonu’na adeta akın etti.  Etkinliğe en az çocukları kadar ebeveynler de ilgiliydi.

Hatıra Fotoğrafı Çektirdiler

Planetaryum Çadırı’nın hemen önünde kurulan ‘Honaz Belediyesi Uzay Hatırası’ panosu da ilgi ile karşılandı. 7’den 70’e pek çok Honazlı bu anı hatıra fotoğrafı ile ölümsüz kıldı.

‘Başarı Sizden Ödül Bizden’

Öğrencilere tatil hediyesi olan Planetaryum Çadırı’nı ziyaret eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, çocuklarla birlikte ‘Uzay ve Gezegenler’ adlı kısa filmi izledi. ‘Başkan Amca’ları ile birlikte film izleme keyfini yaşayan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Benzer projelerin ilçede hayat bulmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Kepenek; “Planetaryum Çadırı projemizde çocuklarımıza uzay ve gezegenler hakkında eğlenerek bilgiler verdik. Her bir çocuğumuzun gözünde gördüğümüz ışıltı ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da kanıtıydı. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Onların mutluluğu bizler için çok önemli çünkü; onlar bizim yarınlarımız. Evlatlarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak amacıyla dünyalaştırmaya, bilgi ile donatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etkinlik Farklı Mahallelerde Devam Edecek

Haydi Çocuklar Uzaya adlı proje, Honaz merkezdeki günlerini tamamladı. Farklı mahallelerdeki çocukların da etkinliğe dahil edilebilmeleri için proje Kocabaş ve Kaklık’ta da hayat bulacak. Cumartesi günü Kocabaş Düğün Salonu’nda saat 10:00 – 17:00 arasında çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak olan Planetaryum Çadırı; Pazar günü yine aynı saatlerde Kaklık Düğün Salonu’nda kurulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.