Honaz’da Yerli Tohum Projesinde Yeni Aşama

Honaz’da Yerli Tohum Projesinde Yeni Aşama

Honaz Belediyesi’nce hayata geçirilmiş olan Yerel Tohum Merkezi’nde ilk tohumlar toprak ile buluştu.

A+A-

Üreticiyi ithal tohumdan kurtararak, yerli tohuma yönlendirmesi amacı ile yapılan projede şu ana kadar 250 civarında tohum kaydedildi. Kaydedilen yerli tohumların toprak ile buluşturulması için viyollerin için konulan toprakların içine ilk tohumlar da atıldı.

Aynı zamanda seranın yapımı da başladı. Yerel tohumların ekileceği ve bunlardan elde edilmiş olan fidelerin sergileneceği seranın yapımı için ilk harç Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek tarafından konuldu. Serada ve Yerel Tohum Merkezi’nde incelemeler yapan Kepenek, yerli üretime dikkatleri çekti.

Bu merkezin öneminin ileriki senelerde daha iyi anlaşılacağını belirten Kepenek, ‘’Göreve geldiğimiz günden bu yana en çok üzerinde durduğumuz şey Yerel Tohum Merkezi. Son yıllarda tarımın geldiği nokta ve tohumda dışa bağımlılık kendisini bu ülkeye ait hisseden herkes gibi beni de çok rahatsız ediyordu. Bununla ilgili daha önce 3 yerde açılan bu merkezi biz de ilçemizde açarak 4.belediye olduk’’ dedi.

Gurur Duyuyoruz

Tohumları toprak ile buluşturduklarını ifade eden Başkan Kepenek, ‘’Viyollerin içine koyduğumuz tohumları toprakla buluşturduk. Bu tohumlar büyüyecek fide haline gelecek. Bunun içinde uygulama alanımızda seramızın yapımına başladık. Serada birçok tohumun uygulanışını hep birlikte göreceğiz. Buradan elde ettiğimiz tarım ürünlerini en güzel şekliyle değerlendireceğiz. İlçemiz, ilimiz ve memleketimiz tarımda söz sahibi olacaksa yerli tohumla olacak ve biz bunu Honaz’dan başlatmak dolayı gurur duyuyoruz’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.