Honaz'da YKS Öncesi Önemli Destek

Honaz'da YKS Öncesi Önemli Destek

Honaz Belediyesi 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere, ‘Sınav Kaygısı ile Baş Etme Yolları’ semineri düzenledi.

A+A-

Denizli’nin Honaz ilçesindeki yüzlerce öğrenci Haziran ayı içerisinde Yükseköğretim Kurumları Sınavları’na girecek. Sınava sayılı günler kala Honaz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikte, Eğitim Uzmanı ve Sosyolog Barış Balcı tarafından son sınıf öğrencilerine yönelik, ‘Sınav Kaygısı İle Baş Etme Yolları’ semineri düzenledi. Honaz Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen seminerde sınav kaygısı, yaşanabilecek zihinsel duygusal fiziksel belirtiler, problem çözme becerisi, kaygıyı yönetme, olumsuz düşünce kalıplarını değiştirme başlıklarında çalışmalar yapılarak interaktif uygulamalar gerçekleştirildi.

Öğrencilerin de dahil olduğu uygulamalarda özellikle konsantrasyon, sınav gününe hazırlık, sınav anında dikkat edilmesi gereken kurallar üzerinde duruldu. Kaygının doğru yönetilerek başarıya açılan kapının anahtarı olduğu vurgusu yapıldı. Stres seviyesini en aşağıya çekmek için çeşitli teknikler öğrencilere gösterildi.

“Sınava hazırlanan tüm öğrencilere başarılar diliyorum”

Seminere Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’te katıldı. İlçede bulunan çeşitli liselerde eğitim alan gençlerimizin günümüzde farklı alanlarda kendilerini geliştirme noktasında verilen seminerin tercih yapacak yavrularımızın istedikleri mesleklere yönelmesinde önem arz ettiğini söyleyen Başkan Yüksel Kepenek, ”Dünyanın yeniden şekillendiği dijital mecrada hangi mesleğin seçimine ilişkin uzmanlarımızın görüşlerini alarak öğrencilerin seçeceği mesleklerde ufuk açıcı bilgiler aktarılıyor. Eskiden imkânlar sınırlıydı ve kaynaklar çok kısıtlıydı. Günümüzde bu anlamda çok öğrencilerimiz çok şanslı. Öğrencilerimizden tek istediğimiz sunmuş olduğumuz bu imkânları fırsata çevirmelerini bekliyoruz. Sınava hazırlanan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum, ayrıca öğretmen arkadaşlarımıza bu zor süreçte fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Seminer, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.