Hukukun Üstünlüğüne İnanıyoruz

Hukukun Üstünlüğüne İnanıyoruz

Av. Adem Süpçin 5 Nisan Avukatlar Gününe istinaden bir mesaj yayınladı.

A+A-

Denizli Barolar birliğine kayıtlı ve Denizlide görevini sürdüren Av. Adem Süpçin 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Süpçin Mesajında Şunlara Değindi

Bütün meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutlayarak konuyu burada noktalamak mümkün ancak;

Hukukun üstünlüğünü benimsemiş bir ülkede yargılamada silahların eşitliği, kanunsuz suç-kanunsuz delil olmaz, şüpheden sanık yararlanır, kanun karşısında eşitlik, objektiflik gibi ilkelerin uygulanmasında çıkan sorunların çözümü için siyasilerin ve baroların yetersiz kaldığını, kimi yerlerde baroların siyasi tramplen mahiyetinde düşünüldüğünü üzülerek görüyoruz.

Daha dün Baklan'da 7 oy farkla sonuçlanan ve sandık sonuç tutanaklarından anlaşılan usulsüzlüklerin çözümü için Çal İlçe Seçim Kurulu itirazları REDDEDEREK sandıkların yeniden sayılmaması üzerine karar aldı.

Honaz'ın, Babadağ'ın yeniden sayıldığı, İstanbul'da, Ankara'da iktidar partisinin her itirazında aceleyle sayıldığı bir seçimde BARİZ USULSÜZLÜĞÜN mevcut olduğu anlaşıldığı bir ilçede SAATLER SONRA alınan kararla itiraz reddediliyor!

Sırf kamu vicdanının bile rahatlaması adına itiraz kabul edilerek sayımın tekrarlanması mümkünken alınan bu kararı kabul etmek mümkün olmadığı gibi artık kamu vicdanında MUTERİZE GÖRE İTİRAZIN DEĞERLENDİRİLDİĞİ kanaatinin oluşması gayet doğaldır.

Ancak umutsuz değiliz!

Üstünlerin hukukuna değil HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE inanıyoruz. Bu hukuk, adalet herkes için güvence olmak zorundadır.

Av. Adem SÜPÇİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.