Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Belli Oldu

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Belli Oldu

Erdoğan Çakmak ve arkadaşları tarafından 6 ay önce kurulan Hürriyet Sağlık Sen 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

A+A-

Ankara’da gerçekleştirilen Genel Kurulda Erdoğan Çakmak ve Listesi seçimi kazandı. Böylece kurucu Başkan Erdoğan Çakmak ilk Genel Kurulda Genel Başkan seçilerek güven tazeledi.

Hürriyet Sağlık Sen 22 Ekim 2022 tarihinde Ankara Gölbaşı’nda Mogan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ‘nde 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Hürriyet Sağlık Sen Genel Kurul delegeleri genel kurul öncesinde Anıtkabir’i ziyaret eti. Atatürk’e çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Divan Kurulu seçildi. Açılış konuşması yapan Başkan Erdoğan Çakmak;  “Milli kurtuluş mücadele meşalesinin yakıldığı Samsun’dan yola çıkalı altı ayı geride bıraktık. Çeşitli badireler atlatarak geldiğimiz bu yolda kimileri yapamazlar başaramazlar derken artık binlerle ifade edilen büyük ve güçlü bir sendika olduk. Bunu hep birlikte başardık. Ama bunu başarırken gördük ki bu ülkenin kamu çalışanlarının gerçek anlamda sendikacılara ihtiyacı var.

Artık siyasetin gölgesinde olmayan, emirleri siyasi parti genel merkezinden almayan sadece ve sadece kamu çalışanlarının arka bahçesi olan ancak onların yanında onlara destek önünde ise yol gösterici olan sendikalara ihtiyaç olduğunu gördük. Bizler bu hürriyet yoluna bunun için çıktık. Ortak paydamız olan hak mücadelesi bu hürriyet yolunda bizleri birleştirdi. Biz gücümüzü sayımızdan çok vereceğimiz hak mücadelesinden alacağız.  Sırf üye yapmak için sendikal fikriyatımızdan ödün vermeyeceğiz. Çizgimizden savrulmadan mücadele vermek en büyük ilkemiz olacaktır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları çok. Biz bu sorunları biliyoruz. Bu sorunları çözümü için ne gerekiyorsa yapmaktan ödün vermeyeceğiz. “ dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Erdoğan Çakmak’ın listesi delegelerin çoğunluğunun oylarını aldı. Erdoğan Çakmak, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yaptı.

Erdoğan Çakmak teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hürriyet Sağlık-Sen'in22 Ekim günü gerçekleştirmiş olduğu 1. Olağan Genel Kurulu tek kelime ile demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmiş, demokratik bir sendika nasıl olur her yönüyle ortaya konmuştur.  Yapılan genel kurulda Aday olan seçilen ve seçilemeyen tüm dava arkadaşlarıma bu demokrasi şölenine destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Ama kazananı Hürriyet Sağlık-Sen'dir. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarıdır. Seçimde şahsımı Genel Başkanlığa layık gören delegasyona, Genel kurulumuza katılarak konfederasyon olma yolunda desteklerini veren Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın Levent Kuroğlu'na , Hürriyetçi Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı Sayın Halil Aydoğdu'ya Hürriyetçi Tarım Orman Sen Genel Başkanı Sayın Muzaffer Genç'e  ve konfederasyon yolundaki sendikalarımızın katılım gösteren kıymetli yöneticilerine, Divan Başkan ve üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun tazelediği güven, üyelerimizden aldığımız güç ile Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları için mücadele etmeye, bu Hürriyet bayrağını daha yükseğe çıkarmaya ve Hürriyet Sağlık-Sen'i yetkili sendika yapmak için mücadeleye yılmadan devam  etmeye söz veriyorum.”

 Hürriyet Sağlık-Sen'in Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Erdoğan Çakmak - Genel Başkan

Safiye Şahin - İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Serdar Kahraman - Basın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Ahmet Ünal - Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Yusuf Çakır - Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 Levent Yıldırım - Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

 Hasan Baysal - Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.