Hürriyet Sağlık Sen: İddialar Asılsızdır!

Hürriyet Sağlık Sen: İddialar Asılsızdır!

Hürriyet Sağlık Sen Denizli İl Başkanlığı tarafından torpil iddialarına karşı şu açıklama yapıldı:

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde çalışan 2 üyemizle ilgili Denizli'de bir internet haber sitesinde çıkan Üyemizin oğlunun torpille işe yerleştirildiği ile ilgil asılsız haberler  Hürriyet Sağlık Sen olarak bizleri üzmüştür. Basın ilkelerine uymak konusunda tüm basın çalışanları hassas olduğu bizce bilinmektedir, ismi geçen haber sitesi ısrarla   Üyemizin oğlunun torpille işe yerleştirildiği asılsız haberi 2. kez yapmaktadır.  Asılsız torpil haberinin tekrar tekrar yapmaktaki amaç nedir, haberi yapanların kurumdan aldığı iddia edilen paraların kesildiğinin aslı var mıdır? Bu haberle amacı kurumun ilanlarının verilip verilmemesi ile ilgili midir?

Haber de adı geçen üyemiz mülakatın ve özel şartın olmadığı memur alımında  KPSS sınav puanı ile girmiştir. 27 kişinin alındığı başvurularda   9. Sıradan girmiştir.

Üyemiz bu asılsız haberlerle ilgili hukuki yollara başvurması için avukatına vekalet vermiş adalet önünde hesaplaşacaklardır.

Ayrıca Pamukkale Üniversitesi yönetimi neden bu asılsız haberlerle ilgili  savcılığa suç duyurusunda bulunmamış veya herhangi bir açıklamada bulunma gereği duymamıştır.

Pamukkale Üniversitesin de yönetici konumundaki çalışanlarla ilgili asılsız haberler neden yapılmaktadır, burada bir çıkar çatışması  mı vardır? Pamukkale Üniversite yönetiminin  sessizliği bizlerin aklına başka sorularda getirmektedir.

657 Devlet Memurları kanunun 25. Maddesinde  “Devlet memurları hakkındaki ihbar ve şikayetler, garaz veya mücerret hakaret için, uydurma bir suç isnadı suretiyle yapıldığı ve soruşturma veya yargılamanın tabi olduğu kanuni işlem sonucunda bu isnat sabit olmadığı takdirde, merkezde bu memurun en büyük amiri, illerde valiler, isnatta bulunanlar hakkında kamu davası açılmasını Cumhuriyet Savcılığından isterler.” demektedir.

Pamukkale Üniversitesi yönetiminin bu konuda belgeleriyle bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Kamuoyuna Saygılarımla.

Selda ZENGER Hürriyet Sağlık Sen İl Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum