Hüseyin Nihal Atsız Denizli'de Anıldı

Hüseyin Nihal Atsız Denizli'de Anıldı

Denizli Türk Ocakları şubesince “TÜRKLÜĞÜN ÇINARLARI” etkinlikleri serisi kapsamında Hüseyin Nihal ATSIZ anıldı.

A+A-

1-013.jpgH

üseyin Nihal ATSIZ’ı anma etkinliği Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda yapıldı. Programa Türk Ocaklılar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Program öncesi davetlilere “Özbek pilavı ve ayran” ikram edildi.

2-011.jpg

Programın açış konuşmasını yapan Türk Ocakları Denizli şube başkanı Prof. Dr. Turgut TOK “Atsız Hoca Türklük, Turan ve Türk milliyetçiliği fikrine sahip olan bizlerin, hepimizin gönüllerimize, düşünce dünyamıza dokunmuştur. Bugün Atsız’ı, O’nun ömrünce hayali ile yaşadığı Türk Dünyasından gelen soydaşlarımızla anacağız. Atsız şiirlerini Türk Dünyasından gelen arkadaşlarımız bizlere okuyacaklar. Eminim Atsız Ata’nın ruhu bugün daha da şad olacak.” Dedi.

Etkinlik daha sonra, Araştırma görevlisi Orhan BALDANE, Doç. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR ve Atsız’ın öğrencilerinden İlyas KOYUNCU’nun konuşmaları ve Türk dünyasından gelen öğrencilerin şiir okumaları ile devam etti.

4-005.jpg

Müthiş Bir Müzik Ziyafeti

Atsız’ı Anma etkinliğinin devamında Denizlili sanatçı Ozan Serdarcan SÖNMEZ sahne aldı. Konuklara sesi ve sazı ile muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Etkinlikte ayrıca, Denizli Türk Ocaklarının 1980 sonrası ilk kurucu başkanı Dr. Şadi ÇETİNKAYA’ya hizmetlerinden dolayı hediye takdim edildi. Etkinliğe katkı sunanlara, Türk Ocakları Denizli şube başkanı Prof. Dr. Turgut TOK, PAÜ Genel sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali SARI,  Denizli Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire başkanı Hüdaverdi OTAKLI, TÜRKAV şube başkanı Ahmet AYKOL ve Denizli Yörükleri Derneği başkanı Yaşar Celal CEYLAN tarafından teşekkür belgeleri sunuldu.

3-009.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.