Hz. Mevlâna, 750. Vuslat Yıl Dönümünde Iğdır Üniversitesinde Anıldı

Hz. Mevlâna, 750. Vuslat Yıl Dönümünde Iğdır Üniversitesinde Anıldı

Mevlâna Celaleddin-i Rumi, vefatının 750'nci yıl dönümünde Iğdır Üniversitesinde düzenlenen bir programla anıldı.

A+A-

Sosyal Tarih Topluluğu ile Müzikoloji Sanat ve Eğitimi Hizmetleri Topluluğu iş birliğiyle Iğdır Üniversitesinde "Şeb-i Arus Mevlâna ve Asrı" isimli program düzenlendi.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Çelebi, Mevlâna’nın hayatı, düşünceleri ve İslam ile olan bağına vurgu yaptı. Ardından ise panele geçildi. 

Dr. Öğr. Üyesi Gonca Sutay, moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Mevlâna ailesinin Anadolu'ya geliş süreci ve dönemin sosyal-siyasal meselelerine ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Sutay'ın ardından söz alan Dr. Öğr. Üyesi Aydın Eryılmaz ise "Fars Kaynaklarında Mevlâna ve Şems Dostluğu" başlıklı sunumuyla Mevlâna’nın hayatında öne çıkan önemli ilişkilere ışık tuttu.

Etkinliğin son konuşmacısı Dr. Öğr. Üyesi Büşra Arslan Meçin ise "Kalıptan Kalbe: Mevlana’da İçsel Gerçeklik" konulu konuşmasıyla Mevlâna’nın eserlerindeki derin anlamlara odaklandı.

Panelistlerin konuşmalarının ardından Neyzen Esra Ömür'ün ney dinletisi eşliğinde Dr. Öğr. Üyesi Eryılmaz'ın Mevlâna’nın "Etme" şiirini okuması büyük beğeni topladı. 

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çelebi'nin katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.