''İç Güvenlik Yasası,Hükümeti Putin'leştirecek''

''İç Güvenlik Yasası,Hükümeti Putin'leştirecek''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşmeleri olaylı bir şekilde devam eden İç Güvelik Yasa tasarısını eleştirdi.

A+A-

MHP’li Erbeyin, İç Güvenlik Yasa tasarısının Hükümeti “Putin”leştirmeye yönelik olduğunu söyledi.

 

 Demokrasiyle idare edilen ülkelerde  vatandaşları makul şüpheli olarak gözaltına alma hakkının olamayacağını belirten Erbeyin,  “Burada esas amaç  muhalif sesleri kısmaktır. İç Güvenlik Kanunu terörle mücadele etmek, molotof kokteyli atanları caydırmak içindir, diyenler, milleti saf yerine koymaktadır. Demokratik bir ülkede, yolda yürüyen insanları dahi, makul şüpheli diye göz altına alma hakkı, diye bir düzenleme asla kabul edilemez. Bu kanunun çıkması halinde, en basit bir eylem yapanlar dahi makul şüpheli, denilerek göz altına alınabilecektir.Esas amaç, iktidara yönelik tüm muhalif sesleri kısmaktır. Bırakınız demokrasiyi sindirmiş insanları, yüreğinde demokrasi kırıntısı olan, aklı başında hiç bir insan bu tuzağa düşmez. Terörle mücadele etmek yerine, onlarla masaya oturanların iç güvenlik diye bir derdi olamaz. Bu kanun  hükümeti “Putin”leştirmeye  yöneliktir” dedi.

Söz konusu tasarının demokratik bir tasarı olarak nitelendirilemeyeceğini ifade eden Erbeyin, “Tüm bu durumlar göstermektedir ki; terörle mücadele yerine müzakere edenlerin, illegal eylemler bahanesi ile bu yasayı kaleme almaları bir aldatmacanın göstergesidir.    Anayasanın meşru kıldığı şekilde tepki gösteren kitlelerin seslerinin kısılacağı, kamuoyu oluşturmalarının engellendiği,  suç soruşturmalarının idarelerce yapılmasına cevaz verildiği,  bu kanun tasarısının demokratik bir tasarı olarak nitelendirilemeyeceği açıktır” diye konuştu.  MESUT GÜLER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.