İçişleri Bakanlığı 81 İle Talimat Verdi

İçişleri Bakanlığı 81 İle Talimat Verdi

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimat gönderildi.

A+A-

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre. 81 il valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri' konulu talimat gönderildi.

Talimata göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirlere uygun olarak vatandaşların güvenli şekilde seyahatlerinin sağlanması amacıyla 7 gün 24 saat esasına göre yoğun trafik tedbirleri planlandı.

Kurban Bayramı trafik tedbirleri kapsamında. 29 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde kara yollarında genel hizmet birimlerinden takviye alınmak suretiyle toplam 77 bin 545 trafik ekibinde görevli 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli mesai yapacak.

Trafik ekiplerince yürütülecek faaliyetlerde (iletişim/denetim/bilgilendirme) Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda tüm personel temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet edecek.

Hassasiyet Gösterilecek

Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığında Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan 'Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' esas alınarak gerekli hassasiyet gösterilecek.

İhtiyaç duyulduğunda polis ve jandarma trafik ekiplerince karma ekipler oluşturularak kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve ölümlü kazaların önlenmesi için etkin, sürekli ve yoğun denetim gerçekleştirilecek, yapılan çalışmalar medyayla paylaşılarak güçlü bir trafik güvenliği algısı oluşturulacak Trafik ekiplerinin kara yolu güzergahlarında tepe lambaları daima açık olacak, böylece görünürlükleri ön plana çıkarılarak sürücüler üzerinde "Algılanan Yakalanma Riski Duygusu' sürekli canlı tutulacak.

Denetimlerde araç sürücüleri durdurularak saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde yüz yüze iletişim kurulacak, uzun yoldan gelen sürücülerin her 2 saatte 10 dakika mola vererek dikkat ve konsantrasyonlarının dağılmaması için kısa süreli dinlenmeleri sağlanacak.

Hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı güzergahlarda gündüz/gece saatlerinde çevirme ekipli olarak radar denetimleri yapılacak.

Ortalama Hız Tespit Sisteminin bulunduğu tüm otoyollarda ortalama hız denetimi yapılmaya devam edilecek.

(AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.