Iğdır cezaevinde Mahkum Yakınlarına sosyal tesis

Iğdır cezaevinde Mahkum Yakınlarına sosyal tesis

 Iğdır Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Iğdır S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü/tutuklu ziyaretçileri için sosyal tesis yapıldı.

A+A-

 Cezaevi bahçesi girişine yapılan sosyal tesis düzenlenen törenle hizmete açıldı.

            Açılışa Iğdır Valisi Ercan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, Emniyet müdürü Dr. Oğuzhan Yonca ,vali yardımcısı Abdulkadir Şahin ,Aralık kaymakamı Fatih Özcan,Karakoyunlu kaymakamı Nurettin Yavuz ,Iğdır Baro başkanı Kurban Gül ,savcı, hakim ve protokol üyeleri, cezaevi müdürleri,personeli ve vatandaşlar katıldı.             Törende açılış kordelasını kesen Vali Ercan Turan, ”Iğdır günden güne gelişiyor. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen başta Cumhuriyet başsavcımıza herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisin yapılması ve bir şehidimizin adının verilmesi bizleri mutlu etmiştir.Hayırlı olsun”dedi.

        Program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam etti.

        Programda Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatı anlatıldı .Iğdır’da görev yaptığı vurgulandı.

              Binanın kader mahkûmu yakınları için olumlu bir çalışma olduğunu dile getiren Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran,” Bakanlığımız İnsanı Yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile haraket eden bakanlığımız insanı hukuku vizyonu ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda bakanlığımız cezaevlerinde ki mahkum ve tutuklular kadar onların yakınlarının da insan hakları çerçevesinde ziyarete geldiklerinde beklemelerini rahat etmelerini sağlamak için çalışmalar yapmaktadır. İşte bu kapsamda bu sosyal tesis mahkum ve tutuklu yakınları için yapılmıştır. Yapılan bu sosyal tesis ile Mahkum yakınlarının zor şartlar altında beklemesinin önüne geçildi. Yakınlarını ziyarete gelenler için bir ihtiyaç sona erdi. Destek olan herkese teşekkür ederim. Kendisi küçük ama anlam bakımından büyük bir binanın kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sosyal tesisimize daha önce Iğdır Adliyesinde de görev yapmış olan Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verilmesi uygun görülmüştür. “şeklinde konuştu.

                   SOSYAL TESİSE ŞEHİT SAVCININ ADI VERİLDİ.

     Iğdır Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Iğdır S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü/tutuklu ziyaretçileri için bekleme ve ihtiyaçlarını karşılama alanı ihtiyacı doğması nedeniyle Iğdır Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir sosyal tesis yapımı planlanarak, Iğdır İl Özel İdaresi ile yapılan protokol gereği Iğdır İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale sonucunda 12/04/2023 tarihinde imzalanan sözleşme üzerine sosyal tesis inşaatına başlanmış ve 06/10/2023 tarihinde isin geçici kabul yapılmıştır.

Toplamda 1700 m alan üzerine yapılan inşaatın; 633 m2 kapalı alan olup geri kalan kısmı bahçe ve peyzaj için kullanılmıştır.Kapalı alan içerisinde ziyaretçi bekleme alanı, kantin, kafeterya, restoran, bebek bakim odası, mescit, lavabolar ile tüm kullanım alanlarını kapsayacak şekilde toplam 110 kişilik kapasitesi bulunmaktadır. Sosyal tesisimize daha önce Iğdır Adliyesinde de görev yapmış olan Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verilmesi uygun görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.