Iğdır ile Bakü Akademik Olarak Anlaştı

Iğdır ile Bakü Akademik Olarak Anlaştı

Iğdır Üniversitesi ile Bakü Ali Neft Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Anlaşması

A+A-

Iğdır Üniversitesi ile Bakü Ali Neft Üniversitesi arasında çeşitli iş birliklerini kapsayan protokol imzalandı. Bu sayede iki üniversite arasındaki akademik iş birliği, artarak devam edecek.

Uluslararası iş birliklerine önem veren Iğdır Üniversitesi, gerçekleştirdiği anlaşmalara bir yenisini daha ekleyerek Bakü Ali Neft Üniversitesi ile protokol imzaladı.

İki üniversite arasındaki akademisyen ve öğrenci değişimine zemin hazırlayan protokol kapsamında; temel bilimsel araştırmaları yürütmek üzere öğrenci ve doktora sonrası araştırmacı değişimi, konferans ve sempozyumlara katılım, ulusal ve uluslararası finansman fırsatlarının ortak keşfi için planlama ve ortaklaşa video konferans bağlantılarının geliştirilmesi gibi konularda iş birliği yapılacak.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Bakü Ali Neft Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Elmar Qasımov tarafından imzalanan protokol, beş yıl geçerli olacak.

“Bu Anlaşmalar Öğrenci ve Öğretim Elamanı Hareketliliği İçin Çok Önemli”

İmzaların atılmasının ardından protokol hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Alma, yapılan bu tür uluslararası anlaşmaların karşılıklı öğrenci ve öğretim elamanı hareketliliği anlamında çok önemli olduğunu ifade etti.

Rektör Alma ardından “Bu sayede bir programa bağlı kalmaksızın üniversitelerin karşılıklı olarak hem teorik hem de pratik çalışmalarına olanak sağlanıyor. Kısa veya uzun dönemli öğrenci veya öğretim elemanı değişimlerinde laboratuvar, kütüphane, tez çalışması gibi akademik faaliyetlerde etkin olarak kullanılabilen bu anlaşmalar, ayrıca daha kapsamlı ve önemli iş birlikleri için önemli öncül anlaşmalar olarak da değerlendirilebilir.” şeklinde konuştu.

Rektör alma konuşmasının sonunda Bakü Ali Neft Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Elmar Qasımova ve Azerbaycan heyetine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.