Iğdır Üniversitesi Bir Uluslararası Protokole Daha İmza Attı

Iğdır Üniversitesi Bir Uluslararası Protokole Daha İmza Attı

Iğdır Üniversitesi ile Cezayir’de eğitim veren Saad Dahlab Blida Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmalar, eğitim- öğretim ve kültürel iş birliğinin yansıra öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

A+A-

İki üniversitenin rektörleri tarafından imzalanan iş birliği protokolüyle öğretim elemanı değişimi, öğrenci değişimi, örgün eğitimde ve uzaktan eğitimde iş birliği yapılacak.

Protokolün içeriğinde ortak akademik etkinliklerin düzenlenmesi, bilimsel yayınların paylaşılması ve paydaş üniversiteler arasındaki akademik çalışmaların desteklenmesine yönelik kapsamlı hükümler de yer alıyor.

Protokol ile ilgili açıklama yapan Rektör  Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesinin uluslararası anlamda nitelikli ve ileriye dönük çalışmalar yaptığının altını çizdi.

Rektör Alma ayrıca bu protokoller ile hem yurtdışından üniversitemize gelen hem de üniversitemizden yurtdışına giden öğrenci ve akademik personel sayısını artırmak istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.