Iğdır Üniversitesinden Depremzede Öğrencilere Destek

Iğdır Üniversitesinden Depremzede Öğrencilere Destek

Iğdır Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afet bölgelerinden Iğdır’a gelen öğrencilere, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmaları için Limit Özel Öğretim Kurumu ile birlikte destek veriyor.

A+A-

Iğdır Üniversitesi ve Limit Özel Öğretim Kurumu ortaklığında YKS sınavına hazırlanan depremzede öğrencilere ders verilmeye başlandı.

Limit Özel Öğretim Kurumunda verilen derslerde, uzman eğitmen kadrosu ve PDR öğretmenleriyle YKS’ye hazırlanan öğrencilere sınav odaklı okul derslerine takviye ve sınavlarla ilgili karşılaşabilecekleri bütün sorunların üstesinden gelmelerini sağlayabilecek özel çalışmalar yapılıyor.

Eğitimlerde sonunda ise öğrencilerin gerçek sınavda yaşayabilecekleri kaygıları azaltmak amacıyla deneme sınavları yapılarak öğrencilerin sınav atmosferine alışmaları sağlanıyor.

Kurum yetkililerinden yapılan açıklamada, “Depremzede öğrencilerimize ücretsiz olarak eğitim imkânı sağlayan Limit Özel Öğretim Kurumu olarak Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne ve emeği geçen idarecilerine fazlasıyla minnettarlığımızı bildiririz.” ifadeleri yer aldı.

“Öğrencilerimize YKS Hazırlık Sürecinde Tam Destek Sağlayacağız”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 6 Şubat tarihindeki depremden etkilenen ve Iğdır'a gelen öğrencilerin okullarından ve derslerinden mahrum kaldığını, psikolojik olarak da sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Rektör Alma sözlerinin devamında ise  "O sıkıntıları aşmaları ve mağduriyetleri giderebilmeleri için Iğdır Üniversitesi ve Limit Özel Öğretim Kurumu ortaklığında çalışmalara başladık. Bu çalışmalar sayesinde bölgede bulunan öğrencilerimize YKS hazırlık sürecinde tam bir destek sağlayacağız. Öğrencilerimiz, hem ücretsiz dersler hem de deneme sınavları ile sınava en iyi şekilde hazırlanacak.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.