Iğdır’da hain saldırı: 13 şehit

Iğdır’da hain saldırı: 13 şehit

Iğdır'dan, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombay

A+A-

Iğdır'dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan otomobil, bugün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü. Geçen 27 Ağustos'ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekat polisleri koruma vermeye başladı. Bu sabah Iğdır'dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan koruma otomobili, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Iğdır Valiliği, Dilucu Sınır Kapısına görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 13 polisin şehit olduğunu açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "08.09.2015 günü saat 08.45-09.00 sıralarında Iğdır-Aralık yolu Çamurlu köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı iki zırhlı araca bombalı saldırı yapıldığı, saldırı sonucu 13 polisimiz şehit olurken 1 Özel Harekat polis memurunun hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı" belirtildi.

 

 

Iğdır'da halk hastaneye koştu

 

 

Olayın ardından başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığı ifade edilerek şöyle denildi: "Operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile Iğdır halkı adına, merhumlara Allah'tan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.