İhracat, çifte bayram yaşattı

İhracat, çifte bayram yaşattı

İhracat, çifte bayram yaşattı

A+A-

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği(DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, “TİM tarafından ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Bayram tatiline rağmen ihracatımızın artması sevincimizi katladı ve adeta çifte bayram yaşattı. DENİB ihracatı ağustos ayında yüzde 14,3 arttı” dedi.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, “TİM tarafından ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Bayram tatiline rağmen ihracatımızın artması sevincimizi katladı ve adeta çifte bayram yaşattı. Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat ağustos ayında yüzde 14,3 artarak 224 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde ise DENİB ihracatı yüzde 13,7 oranında arttı ve 1 milyar 596 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.

Geçen yılın aynı dönemine göre ihracatın yüzde 8,6 arttığının altını çizen Kocasert, “TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatında ise ağustos ayında yüzde 7 artış yaşandı, ilimiz ihracatı 284 milyon dolar olarak kaydedildi. Yılın ilk sekiz aylık dönemini değerlendirdiğimizde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatımızın yüzde 8,6 arttığını ve 1 milyar 965 milyon dolara ulaştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İhracat Kasım Ayından Beri Rekor Kırıyor

İhracat kasım ayından beri rekor kırdığını söyleyen Başkan Kocasert, “2016 Kasım ayından bu yana ülkemiz ihracatı çeşitli rekorlar da kırarak aralıksız artıyor. İhracatımız ağustos ayında da artış trendini sürdürdü. 12 milyar 439 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatımız yüzde 11,9 oranında arttı. Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 10,7 artan ihracatımız 102,5 milyar dolar geride bıraktı” dedi.

İhracatımızın Büyümeye Güçlü Pozitif Katkı Sağlayacaktır

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “İhracatımızda yaşanan sevindirici gelişmeler üretim verilerinde iyileşmelere yol açıyor. Enflasyonun tek haneye inmesi ve işsizliğin gerilemesinde de ihracatımızın önemli katkısı var. Önümüzdeki günlerde ikinci çeyrek büyüme verileri açıklanacak. İlk çeyrekte yakaladığımız yüzde 5’lik büyüme verisinin 2,2 puanı net ihracattandı. İkinci çeyrekte de ihracatımızın büyümeye güçlü pozitif katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Hedeflerimiz Doğrultusunda İlerliyoruz  

 

Bu yılın sonunda ihracat rekoru kırmanın bir sürpriz olmayacağını düşündüğünü belirten Kocasert, “2016 yılının sonlarında, 2017’nin İhracat Atılım Yılı olduğunu ve geride bıraktığımız iki seneden çok daha iyi geçeceğini belirtmiştik. Yılın ilk sekiz ayında yakaladığımız performans hedeflerimiz doğrultusunda ilerlediğimizin göstergesi. Bilindiği gibi, Orta Vadeli Program’da 2017 için belirlenen ihracat hedefimiz 153,3 milyar dolar. Ancak; ilk sekiz aylık performansımızla bu hedefi geride bırakacağımız kanaatindeyim. Birçok rekor kırdığımız 2017 yılının sonunda da bir rekor kırmamız hiç sürpriz olmaz” açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.