İhracatta Denizli Farkı

İhracatta Denizli Farkı

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) tarafından ilk 1000 İhracatçı Firma 2016 Araştırması listesinde Denizli’den 27 firma yer aldı.

A+A-

TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk1000 ihracatçı firma sıralamasında, Denizli’den 27 firma yer alıyor. TİM’in ihracatçı firma araştırma sonuçlarını değerlendiren TİM Başkan veki ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert “Denizli ülke ekonomisine ihracat penceresinden de oldukça fazla katkı sağlayan bir şehir. Geçen sene gerçekleştirdiğimiz 2,7 milyar USD’lik ihracatımız da bu durumun en önemli göstergelerinden biri. Bu sene Ocak-Mayıs dönemi baz alındığında, geçtiğimiz sene aynı döneme kıyasla yüzde7,4 ihracat artışımız olduğunu görüyoruz” dedi. 

Kocasert, “İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda firmamız ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer alarak hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerdir” diye konuştu. 

“ADIM ADIM HEDEFİMİZE YÜRÜYORUZ”

DENİB Başkanı Kocasert, 2016 yılında ülke ihracatında yüzde 0,8’lik bir azalış olmasına rağmen, gerek dünya ticaretinden gerekse Avrupa Birliği ithalatından aldığı payın rekor seviyelere taşındığını dikkat çekerek, açıklamasına şöyle devam etti: “2017 yılında, ülkemiz ihracatında yaşanan pozitif gelişmeler hepimizin malumu. İlk 5 ayı geride bıraktığımızda ülke ihracatımızdaki artış oranının yüzde10 olduğunu görüyoruz. Sene sonu Orta Vadeli Program hedefimiz olan 153,3 milyar USD’yi geride bırakacağımız kanaatindeyim. Her zaman belirttiğimiz gibi, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya daha fazla yatırım yaparak ihracat artışımızı sürekli kılmalı, ihracatımızdaki yüksek katma değerli ürünlerin payını daha üst noktalara taşımalıyız.”    

Kaynak: Denizlihaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.