İki Genç Kızın Projesi Çığ Gibi Büyüdü

İki Genç Kızın Projesi Çığ Gibi Büyüdü

Koç Özel Lisesi'nde burslu okuyan iki kız öğrenciden dikkat çeken bir proje geldi.

A+A-

İdil Ece Alkan ve Doğa Tekeli isimli öğrenciler tablet ve bilgisayar toplayarak imkanları kısıtlı öğrencilere dağıtma kararı aldı.

İdil Ece Alkan ve Doğa Tekeli yaptıkları açıklamada  "Kurucular olarak Koç Özel Lisesi'nde burslu okuyan iki kız öğrenciyiz. Bu projeyi yakın çevremizde dahi teknolojik yetersizlikler dolayısıyla online eğitime giremeyen öğrencilere şahit olduğumuzda başlattık, babamın birçok öğrencisinin aynı durumda oluşu da fikrin ortaya çıkışında etkili oldu. Önce ekim ayında kendi evimizdeki tabletlerimizi bağışlayarak başladık, sonrasında bizim gibi evinde kullanmadığı tablet ve bilgisayarı olan birçok insan olabileceğini fark ettik ve bu tabletlerin geri dönüşümünü sağlayabilmek için "Hayaller Karantinada Kalmasın" projesini tasarladık.

Projeyi büyütmek, bir fark yaratabilmek adına gönüllü arayışına girdik ve okulumuzdaki arkadaşlarımızdan 25 kişilik bir takım oluşturduk. Bu süreçte herkes çevresine, ailesine, arkadaşlarına; aileler iş yerlerine yaydı, destek ve fikir alabilmek için önde gelen sivil kurum örgütleriyle görüşmeler yürüttük (TEGV ve Bursa'daki EDIDOY derneğiyle görüşmeler yaptık) ve kısa sürede 100'e yakın tablet topladık. Bizler ikinci el tablet ve bilgisayarların onarımını sağlarken diğer yandan da onlarca sıfır cihaz satın alıp bağışlayan birçok yardımsever oldu. Devletin yıllar önce Fatih projesi kapsamında belli liselere dağıttığı ama kullanılmayan tabletlerin de geri dönüşümünü sağlamak için bu öğrencilere ulaştık. Aralık ayında projemiz için İlçe Milli Eğitim'e başvurduk ve kabul aldık. Şu anda kırktan fazla okula bu tabletleri yollamak üzere paketlemesini yapıldı, teslimatlar başladı." İfadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.