İki Yıldır Birincilik Alatay'da

İki Yıldır Birincilik Alatay'da

İki Yıldır Birincilik Alatay'da

A+A-

 Türkiye’nin önde gelen enerji sektörü oyuncularından Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin (“AYDEM”) ana sponsoru olduğu Pamukkale Üniversitesi (“PAÜ”) Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan 2017 model Alatay Elektromobil aracı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (“TÜBİTAK”) “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da “Yerli Ürün Teşvik’’ dalında birinciliğe layık görüldü.

 

Müşterilerine elektrik tedarik hizmeti sunarken doğaya zarar vermeden yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme bilinci ile hareket eden Aydem, bu doğrultuda, şehir içi ulaşıma yönelik ve fosil yakıt tüketmeyen, bir elektrikli araç projesi olan Alatay Elektromobil projesini desteklemektedir. Aydem ’in ana sponsorluk çalışmalarını üstlendiği projeyi yürüten PAU Atay Takımı, 2017 yılında üretmiş olduğu yeni model Alatay Elektromobil aracı ile “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında TÜBİTAK’ın zorunlu kıldığı dört zorunlu bileşeni (motor, motor sürücüsü, batarya yönetim sistemi ve yerleşik şarj birimi) üreten iki takımdan biri olma başarısını göstererek 2016 yılında olduğu gibi bu yıl da iki yıl üst üste “Yerli Ürün Teşvik” dalında Türkiye birinciliğini elde etmiş ve başarısını sürdürmüştür.

 

Alatay Elektromobil Projesi’nin danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, PAU Atay takımının göstermiş olduğu bu büyük başarıdan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getirerek şu ifadelerde bulundu: “Öncelikle bize inanıp destek veren, bizimle birlikte bu projeye katkıda bulunan tüm ekip arkadaşlarıma, sponsorlarımıza ve halkımıza teşekkür ederim. Hepimizin bildiği gibi elektrikli araç çalışmaları çevre sorunlarının çözümü için ülkemizin de büyük önem verdiği ulaşım sektörünün geleceğini şekillendirecek çok önemli bir meseledir. Biz de ekip olarak üstümüze düşeni yapıp, yerli araç bileşeni tasarımlarımızla prototip araç geliştirme çalışmalarında büyük mesafe kat ettik. İki yıldır almış olduğumuz ödüllerle yerli elektrikli araç üretiminin ülkemiz için hayal olmadığını göstermenin ve marka tescil başvurumuz ile bu yolda emin adımlarla ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.’’

 

Proje hakkında detaylı bilgi için www.alataymobil.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.