İl Başkanlarından Honaz Değerlendirmesi

İl Başkanlarından Honaz Değerlendirmesi

Honaz seçimlerinin yeniden yapılması kararı gündeme bomba gibi düştü. Konu ile alakalı il başkanlarından açıklama geldi.

A+A-

Konu ile alakalı CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, seçimin "kısıtlı seçmen" kararıyla iptal edildiğini, ancak bu
konuda seçmen listelerinin askı sürecinden oy kullanmaya kadar hiçbir itiraz ve şerh bulunmadığını belirtti.

YSK'nın seçmen listelerinin askı süresince itiraz olmamasına, oyların sayılması, itirazlar sonucu tekrar değerlendirmeler yapılması sürecinde tutanaklara herhangi bir şerh düşülmediğini
belirten Akbaba. YSK’nın kendi düzenlediği listelerde kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını gerekçe
göstererek, usulsüzlük olduğu nedeniyle seçimin yenilenmesi gerektiğine karar verdiğini, bu kararla
oldukça büyük bir şaibeye imza attığını ve 2 Haziran Pazar günü yenilecek Honaz seçimini Yüksel Kepenek’in, sahada ve sandıkta bir kez daha kazanacağını söyledi.

Necip Filizden Açıklama

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Denizli'nin Honaz ilçesinde seçimin yenilenmesi yönündeki kararına ilişkin, "En son fark 1'e düşmüştü. Tespit edilen kısıtlı 5 seçmenin aradaki farkı etkileyeceği sonucu çıktı." dedi. 

Filiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Honaz Belediye Başkanlığı seçiminde, ilçe ve il seçim kurullarına yapmış oldukları itirazlar neticesinde oy farkının 1'e indiğini hatırlattı. 

Honaz seçimi ile ilgili yasal haklarını kullandıklarını belirten Filiz, "YSK'ye itirazda bulunmuştuk. En son fark 1'e düşmüştü. Tespit edilen kısıtlı 5 seçmenin aradaki farkı etkileyeceği sonucu çıktı. YSK seçimin 2 Haziran tarihinde yenilenmesine karar verdi." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum