İl Müftülükte İhtida Merasimi Yapıldı

İl Müftülükte İhtida Merasimi Yapıldı

Denizli ilinde bir Türk’le evlenecek olan Endonezyalı kadın, Müslüman oldu ve ismini Sedef olarak değiştirdi.

A+A-

İl Müftülüğüne müracaatta bulunan Endonezya vatandaşı Widianti Ni Kadak, kelime-i şehâdet getirdi ve Müslüman oldu. Widianti için müftülükte ihtida merasimi yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlamış olan törende, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Widianti Ni Kadak'a İslam'ın esaslarını anlatıp, İslam dini ve Müslümanlık ile alakalı bilgi verdi.

İhtida töreninin ardından konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Ortanca, bir kardeşin Müslüman olmasına şahitlik etmekten ötürü Allah’a ne kadar şükretsek de az olduğunu, Allah katında tek din İslam olduğunu bir defa daha gördüklerini, Müslüman olan Widianti kardeşin Sedef ismini aldığını, Sedef Hanım’ın belirttiği gibi, yaptığı araştırmalar neticesinde Müslüman olması gösteriyor ki; hak din ve Allah katında tek dinin İslam olduğunu, Müslüman olan kardeşe, yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etmesini Allah’tan niyaz ettiğini belirtti.

Akla Daha Uygun

Ni Kadak da kendi arzusu ile kelime-i şahâdet getirerek Müslüman olmanın büyük heyecan ve mutluluk yaşattığını ifade ederek, beş senedir Türkiye yaşadığını, bu süre zarfında, İslamiyet’i yakından inceleme fırsatını bulduğunu, İslam Dininin akla, mantığa ve yaratılışa daha uygun olduğunu araştırmaları sonucunda görüp, Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti.

Müslüman olan Widianti Ni Kadak'a İl Müftü Yardımcısı Ortanca tarafından ihtida belgesinin yanında Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı farklı yayınlar armağan edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.