İlber Ortaylı Denizli'de Sevenleriyle Buluştu

İlber Ortaylı Denizli'de Sevenleriyle Buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi İle Kültür Buluşmaları programı ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile başladı.

A+A-

Binlerce Denizlili programa akın ederken, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin 500, bin ve 2 bin kişilik salonları doldu. Prof. Dr. Ortaylı programda Denizli’yi çok önemli kılan tarihi bir gerçeği de paylaştı.

Ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Denizlili sevenleri ile buluştu. Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Yakın Tarihimizin Gerçekleri adlı sunumu Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Program için hazırlanan 2 bin kişilik Özay Gönlüm Salonu’nun dolmasının ardından, diğer misafirler için 1000 kişilik Mehmet Gazi Salonu ile 500 kişilik Fatma Yıldız Salonu’na video konferans sistemi kuruldu. Üç salonun dolduğu program vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Denizli’yi çok önemli kılan tarihi gerçek

Ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ise yakın tarihin önemli anekdot ve olaylarına ışık tutan bilgi ve tarihi gerçekleri paylaştı. Denizli’nin tarihi ile tespit ettiği bir bilgiyi de paylaşan Prof. Dr. Ortaylı Denizli’de belediye teşkilatının 1876’da kurulmasının öneminden bahsetti. 1 Mart 1877’de Osmanlı Meclisi’nden çıkan Vilayet Kanunu’ndan önce Denizli’de belediye teşkilatının kurulmasının istisnai bir durum olduğuna işaret eden Prof. Dr. İlber Ortaylı, “İstanbul, İzmir, Selanik, Beyrut, imparatorlukta çok daha evvel belediye teşkilatı kuran istisnai şehirlerden. Denizli’ye de baktığımızda aynı şekilde kanun çıkmadan evvel belediye teşkilatı kurulan istisnai zengin bir belediye. Demek ki bir geleneği var, Denizli çok önemli bir şehir” diye konuştu. Misafirlerin soluksuz bir şekilde izlediği Prof. Dr. İlber Ortaylı, programın sonunda uzunca bir süre ayakta alkışlandı.

 (İHA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.