İlhan: Devlet, Kendisi gibi Düşünmeyene Küsüyor

İlhan: Devlet, Kendisi gibi Düşünmeyene Küsüyor

Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'ne karşı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Yüksek yargı organlarına ithamda bulunuluyor.

A+A-

Hukuk herkese lazım. Devlet, kendisi gibi düşünmeyene küsmeye başladı. Devlet küsmez" dedi.

Hükümetin, yasalar hakkında hukukçuların görüşünü almadan düzenlemeler yaptığını öne süren Baro Başkanı Müjdat İlhan, çaba sarf etmelerine rağmen düzenlemelere hukukçuların katkı koyamadığını söyledi.Yasal düzenlemelerin bazı aşamalarında Anayasa Mahkemesi tarafından hukuksuzluğun tespitinin yapıldığına dikkati çeken İlhan şöyle konuştu:

"Sonra da Anayasa Mahkemesi'ne karşı algı oluşturulmaya çalışılıyor. Hukuk hepimize lazım. Öncelikle hukukun süzgecinden geçip ortaya çıkan kararlara hepimizin saygı duymamız gerekir. Eleştirebiliriz ama istemediğimiz kararlar çıktığında hiçbir zaman yargıya 'tukaka' diyemeyiz. Son dönemlerde bunu sıkça yaşamaya başladık. Yüksek yargı organlarına doğrudan bu anlamda ithamda bulunulmaya başlandı. Torba Yasa'yla yüksek yargıyla ilgili Yargıtay Kanunu'yla ilgili değişiklikler de yapıldı. Umarım yapılan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri sonrası oluşturulacak yargıdaki düzenlemelerde bize dünü aratmaz diyoruz. Biz dünde aynı şeyleri söylüyorduk bugün de. Hukuka müdahale nereden gelirse gelsin, kendini nasıl tanımlarsa tanımlasın bu müdahale zihniyetinin tamamının karşısındayız. Devlet, küsmemelidir. Ama küsüyor. Kime küsüyor? Kendi gibi söylemeyen, kendi gibi düşünmeyene devlet küsüyor. En son anayasa Hukukçuları Derneği'nin yaptığı toplantıda Adalet Bakanımız Yargıtay Başkanına küsmüş ve salonu terketmiş. Devlet farklılığı dinlemelidir."

KOLLUK AMİRİNİ SAVCIDAN FAZLA YETKİ

Torba Yasa'nın aynen çıkması durumunda, birçok kolluk amirinin savcılardan fazla yetkiye sahip olacağını, bunun da kabul edilemez olduğunu kaydeden İlhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sokakta güvenliği icra eden güvenlik biriminin mensuplarına söz konusu yetkiler verilemez. Torba Yasa aynen çıkarsa, bir çok kolluk amiri savcılardan fazla yetkiye sahip olacak. Savcı denetiminden geçmeden çok net icraya yönelik kararlar verecekler. Dolayısıyla hiç birimizin bu anlamda hukuki güvenliği kalmayacak. Böyle hukuki güvenlikten uzak bir düzenlemeyi bizim kabul etmemiz, bir hukukçu olarak düşünülemez."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.