İlk Kafile Tarih Yolculuğundan Döndü

İlk Kafile Tarih Yolculuğundan Döndü

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 ila 75 yaş arası vatandaşlar için düzenlenen Bursa-Çanakkale gezisinde ilk kafile tarihe çıktıkları yolculuklarını tamamladı.

A+A-

Gezi sırasında katılımcılara savaşın meydana geldiği boğazda Çanakkale Zaferi'nin ne şekilde kazanıldığı anlatılırken, Tarihe yolculuğunda ikinci kafilesi de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından uğurlandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi şehir çapında 50-75 yaş arası vatandaşlar için yaptığı Bursa ve Çanakkale gezisinde ilk kafile gezisini neticelendirdi. Türk Milletinin Kahramanlık destanlarının yazılmış olduğu Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun derin izlerini gösteren, tarihi ve kültürel değerleri ile çok önemli olan Bursa illerini ziyarette bulunan ilk kafile tarih yolculuğunda hiç unutamayacakları anlara şahit oldular.

Tavas, Serinhisar, Kale ve Beyağaç ilçelerinden ilk kafileye katılımda bulunan vatandaşlar Bursa Ulu Cami’de kılınan sabah namazından sonra, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyarette bulundular.

 

Duygusal anlar yaşandı

Gezinin 2. gününde ise, Çanakkale Lapseki’den feribot ile Gelibolu yarım adasına geçilip, tekne ile boğaz turu yapan kafileye Çanakkale Zaferinin ne zorluklarla kazanıldığı anlatıldı. Gün boyunca rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikleri ziyarette bulunan vatandaşlar yer yer duygusal anlar yaşadılar.

Tarihe yolculuk

Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ikinci kafileyi de tarih yolculuğuna uğurladı. Acıpayam ve Çameli ilçelerinden toplamda 10 otobüs ile yola çıkan vatandaşlara hitap eden Başkan Zolan, Osmanlı’nın başkenti Bursa’ya gidildiğini, ardından vatanımızın kanla sulandığı, bedelinin ödendiği Çanakkale’ye gidileceğini ifade etti ve bu vatanda hür ve bağımsız yaşanıyorsa onların sayesinde gerçekleştiğini belirterek “yolunuz açık olsun” dileklerinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.