İMO Denizli'den Aydın Denizli Otoyoluna Teknik Gezi

İMO Denizli'den Aydın Denizli Otoyoluna Teknik Gezi

İnsaat mühendisleri odası  Denizli Şubesi Aydın Denizli otoyoluna  teknik gezi düzenledi.

A+A-

 Teknik geziye 25 oda üyesi inşaat mühendisi, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Devrim Alkaya  ve 35  Genç İMO üyesi Pamukkale Üniversitesi  öğrencileri katıldı.   

Teknik gezide katılımcılara öncelikle şantiye iş güvenliği eğitimi verildi. Otoyol ile ilgili teknik bilgilerin verildiği sunumun ardından sahada incelemeye geçildi. Karayolları İzmir Bölge  müdürlüğü ve Müteahhit firma Fernas firması mühendisleri  katılımcılara çalışma alanında teknik bilgiler verdiler ve öğrencilerin sorularını cevapladılar.  
Otoyol inşaatında kazı dolgu işleri,  bitümlü kaplama, fore kazık, plastik kazık, taş kolon uygulamaları ve viyadük inşaatı  yerinde görüldü. Mühendis adayları gezide zemin iyileştirme, prefabrik yapılar, soğuk ve sıcak kaplama uygulamalarını yerinde görerek uygulama yapma olanağı buldular.  Pamukkale Universitesinden 2021 yılı  mezunu Insaat mühendislerinin caliştığı  otoyol inşaatında okullarından gelen misafirleri ağırlamanın heyecanı da yaşandı.  Mezunlar mühendis  adayı  gençlere tavsiyelerde bulundular.

İnşaat  mühendisleri  Odası Denizli Şube  Başkanı Nigar Hüyük gezide yeni ve ileri inşaat mühendisliği  uygulamalarını  yerinde görme fırsatı  yakaladıklarını meslektaşlarımız  ve öğrenciler için gezinin  çok  yararlı olduğunu ifade ederek, verdikleri bilgiler için Karayolları Bölge Müdürlüğü, müteahhit firma  Fernas, müşavir firma Emay mühendislerine, Pamukkale Üniversitesi öğretim  üyesi Doç. Dr. Devrim Alkaya ve tüm katılımcılara  teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.