İmzalar Atıldı Tüm Liselerde Uygulanacak

İmzalar Atıldı Tüm Liselerde Uygulanacak

“Başka Hayatlar da Var” projesinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da uygulanması için protokole imza atıldı.

A+A-

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) tarafından hazırlanan “Başka Hayatlar da Var” projesinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da uygulanması için protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Kaymakamımız Sayın Hayrettin BALCIOĞLU, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent TOPUZ, Yönetim Kurulu üyesi Kerim ÇIRALI, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat ERDOĞAN ve Şube Müdürü Rasül ÇÖVÜT katıldı.

Değerlerimizi anlatmak için çok önemli bir proje

PASVAK Aşevinin her faaliyetinin temelinde samimiyet olduğunu belirten Prof. Dr. Bülent TOPUZ; “Vakfımız 18 yıldır hayırseverlerimizin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak ulaştıran bir kurum. Bunun yanında sosyal sorumluluk bilinciyle de gelecek neslimizi inşa etmek için yaz aylarında gönüllü öğrencilerimizi aşevimizin faaliyetlerine dahil ediyorduk. Ancak Kaymakamlığımızın öncülüğü ile başlattığımız proje sayesinde bu sosyal sorumluluğumuzu daha ileri seviyeye taşıdık. Geçtiğimiz yıl bu projeye katılan öğrencilerden bir çoğu bizi arayarak tatillerde gönüllü olarak aşevimizde çalışmak istediklerini belirttiler. Nedenini sorduğumuzda ise “Allah Razı Olsun” duasından daha önce hiç bu kadar etkilenmediğini, bir pirinç tanesinin önemini daha iyi anladığını belirtiyorlar.  Gençlerimize değerlerimizi anlatmak için çok önemli bir proje. Başta vakfımıza desteğini esirgemeyen Denizlili hayırseverlerimize ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Bu yıl tüm liselerimizde uygulanacak

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulanan projeden çok olumlu sonuçlar alınması nedeniyle bu sene tüm liselerdeki öğrencileri kapsayacak şekilde projenin planlandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat ERDOĞAN, projeye katılan her öğrencimizde bir etki yarattığını, kimisinin sabretmeyi kimisinin israf etmemeyi kimisinin de yardımlaşmayı kendisine şiâr edindiğini ifade ederek, projede emeği geçen kurumlarımıza, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür etti.

Değerlerimizi Yaşayarak Öğrenecekler

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfının (PASVAK) ilimizde düzenli tertipli ve en önemlisi de hayırseverlerimizle gerçek ihtiyaç sahiplerini buluşturarak günde 1250’den fazla kişiye 2 öğün sıcak yemek ulaştıran bir vakıf olduğunu belirten Kaymakam BALCIOĞLU; “Projemiz sayesinde öğrencilerimizin sabretmek, şükretmek, paylaşmak, yardımlaşmak, empati yapmak ve israf etmemek gibi değerlerimizi yaşayarak öğrenmelerini hedefliyoruz. Belirlediğimiz plan dahilinde her gün velisinden muvafakat alınan ve gönüllü olan 8 öğrencimiz aşevimize giderek, yemeklerin sefer taslarına konulmasından ihtiyaç sahibi ailelere ulaşımına kadarki süreci ve ihtiyaç sahibi ailelerin hayatlarını gözlemleyecekler. Geçtiğimiz yıl 4 okulumuzla uyguladığımız bu projeye 740 gönüllü öğrencimiz katılım sağladı. Her öğrencimiz ve velisinden proje sonrası değerlendirmelerini online kurduğumuz sistemle aldık. Aldığımız cevaplar ise bizim beklentimizin çok üzerindeydi. Öğrencilerimiz hallerine şükretmeleri gerektiğini, bir bayat ekmeğin önemini anladıklarını, boşa para harcamamaları gerektiğini, büyüyünce annesini babasını terk eden evlatlardan olmayacaklarını en önemlisi de kendi hayatlarının dışında da başka hayatların var olduğunu gördüklerini belirttiler. Öğrencilerimizdeki değişimi aynı zamanda velilerimizden de teyit ediyoruz. Velilerimiz ise her öğrencinin bu projeye zorunlu olarak dahil edilmesini istiyor. Velilerimiz rahat olsunlar gençliğimize evlatlarına güvensinler, onların tertemiz dünyası var yeter ki bizler eğitmesini bilelim ve doğru yolu gösterelim. Vakfımızın yönetim ve idaresine hayırseverlerimize güzel hizmetleri için, eğitim kadromuza ve velilerimize destekleri için teşekkür ediyorum ” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.