Influencer Marketing Ajansı

Influencer Marketing Ajansı

Birçok işletme, pazarlamalarını gerçekleştirmeleri için pazarlama ajanslarından faydalanma gereği duyar.

A+A-

           Kurum içi pazarlama ekibine yatırım yapılmasını gerektirecek kadar küçük olabilirler. Alternatif olarak, büyük olabilirler ve pazarlamalarını uzmanlara bırakmak için yeterli bütçeye sahip olabilirler. Ancak influencer marketing, geleneksel pazarlamanın çoğu biçiminden tamamen farklıdır ve birçok genel amaçlı reklam ajansı henüz bu yeni bölgeye atılmamıştır. Bu, uzman influencer marketing ajansı hizmetlerinin piyasadaki boşluğu doldurdukları kesindir.

Markalarla etkileşime giren bir dizi farklı ajans türü vardır. Yaratıcı ajanslar, sosyal medya ajansları, medya satın alma ajanslarının hepsi, kampanya oluşturmalarına ve kampanya hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için markalarla etkileşime girer, ancak her biri bunu farklı bir şekilde yapar. Aynı şey, influencer marketing kampanyalarını daha az külfetli ve daha verimli, yaratıcı, stratejik ve belirlenen hedeflere ulaştırmak için hem markalar hem de influencerlar ile birlikte çalışan influencer marketing ajansları için de geçerlidir.

Influencer marketing, bir veya daha fazla kişinin bir hedef grubun davranışını etkilemek üzere konuşlandırıldığı anlamına gelir. Tanınmış influencer genellikle sosyal medyada ve özellikle de Instagram uygulamasında birçok takipçiye sahiptir. İçerik stratejinize uygun şekilde yayınlanarak takipçilerini “etkileyebilir”.

Peki, influencer nedir? Influencer kişinin tanımı, başkalarının satın alma kararlarını etkileme / etkileyebilme gücüne sahip kişidir. Birinin başkalarını etkileme gücüne sahip olmasının birkaç nedeni vardır; aralarında otorite, bilgi veya uzman olarak görülme. Dahası, bazılarının takipçileri ile güçlü bir ilişkisi vardır, takipçileri iç çevreleriyle ilgili olarak influencara bağlı hissederler. Influencer olan kişi, belirli bir ürün / hizmeti önerdiklerinde takipçileri bu öneriye çok açıktırlar.

İşte bu influencerların yeteneklerini kampanyaya göre işbirliği stratejisi oluşturan influencer marketing ajansıdır. Influencer marketing ajansı kârlı bir iş türü, şirketlerin ufuklarını büyütecek ve genişletecek çok ilginç ve kampanyaya uygun hareket edebilecek bir alan gibi görünüyor.

Influencer pazarlama ajansları, marka değerlerini, kampanya hedeflerini, mesajlaşmayı ve faaliyet gösterdikleri kalabalık pazarlarda her markayı benzersiz kılan bir dizi diğer özelliği anlamak için her markanın yanında çalışır. Influencer bir pazarlama ajansının ana odağı, en iyi influencerlar ile ortaklık kurarak ve bir markanın özel ihtiyaçlarını karşılamak ve ulaşmak istediği hassas kitleye ulaşmak için özel bir plan hazırlayarak bir marka için en etkili kampanyayı hazırlamak ve yürütmektir.

 

Detaylı bilgi için; https://www.tipeffect.com/tr/influencer-ne-demek-influencer-nedir/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.