İnsanlık Suçu Normal Gibi Gösteriliyor

İnsanlık Suçu Normal Gibi Gösteriliyor

Denizli Barosu Başkanlığından Av. Sertuğ Sürenoğlu’na yapılan saldırı ile alakalı bir açıklama yapıldı.

A+A-

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Muğla Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Sertuğ Sürenoğlu, 13 Nisan 2019 Cumartesi akşamı İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapılan düğün nedeniyle yolların kapatılmasına itiraz etmesinden, trafiğin aksatılmasından dolayı, Çırağan Sarayı önünde bulunan polisler tarafından zorla alıkonulmuş, saatlerce işkenceye uğramış, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklamaya sevk edilmiş ve Sulh Ceza Yargıçlığı tarafından ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

Her Türk vatandaşı gibi adının önündeki avukat unvanı olmasa bile Sürenoğlu bir vatandaştır ve kendi hakları ihlal edildiğinde bunları dile getirmeye hakkı vardır. Kaldı ki vatandaşın günlük yaşamının aksatılması ve bunu dile getirenin görevli polislerce işkenceye maruz kalması kabul edilebilir bir durum da değildir.

 İnsanlık Suçu

Bir insanlık suçu olarak işkence, sadece onu fiilen uygulayanların değil, bu durumu normal gibi gösterip; söylemlerinde nefret, kin, kan olan şiddeti toplumun her kesimine yayanların da suçudur.  

Yaralanan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Bu duruma sebep olan görevlilerin yargı karşısına çıkarılarak cezalarını bulmalarını; Meslektaşımızın uğradığı  işkence nedeniyle herhangi bir işlem yapmayıp görevini kötüye kullanan soruşturma savcısının hemen işten el çektirilmesini talep ediyor;  Denizli Barosu olarak olayın takipçisi olacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Zonguldak’da genç bir meslektaşımız Av.Emir Said de, KHK ile ihraç edilen babasının gidişatı ve ekonomik durumu yüzünden  adaletsizlik ile baş edememiş; intihar etmiştir. Meslektaşımızın intiharını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.  Bizler sadece kendimiz için değil, herkes için hukuk ve adalet istiyoruz. Denizli Barosu olarak hukuk ve adalet mücadelemiz her zaman devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.