İnsanlık Tarihinde Kara Bir Leke

İnsanlık Tarihinde Kara Bir Leke

Cumhur İttifakı Merkezefendi 1. Sıra Belediye Meclis Adayı Ebru Leman Kalkan, Hocalı katliamının yıl dönümünde “Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimizin katledildiği gün, insanlık tarihine kare bir leke olarak geçmiştir” dedi.

A+A-

Cumhur İttifakı Merkezefendi 1. Sıra Belediye Meclis Adayı Ebru Leman Kalkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karahasalı Mahallesi’nde 125 bin metrekare alana yapılan Azerbaycan Karabağ Parkı ve Yukarı Karabağ’daki katliamı anlatan Hocalı anıtı önünde yapılan anma programı sonrasında açıklamalarda bulundu.

“Yakın tarihimizin insanlık adına en acı ve utanç kaynağına sahne olan Hocalı katliamının 27. yıl dönümünde canlarını kaybeden soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” diyen Kalkan, “25 Şubat 1992'de Rusya'nın desteğiyle Ermenistan birlikleri 1991'in son günlerinde kuşatmaya aldıkları Hocalı'ya saldırdı. 7 bin kişinin yaşadığı Hocalı'da 106'sı kadın, 70'i yaşlı ve 63'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan Türkü akıl almaz şekilde katledildi” dedi.

“KARA BİR LEKEDİR”

Savunmasız 613 Azerbayran Türkü’nün katledildiğini hatırlatan Kalkan, 27 yıldır içimizde kanayan yara olan Hocalı katliamının yıl dönümünde esir alınan 150 kişiden ise hâlâ haber alınamadı. Savunmasız 613 Azerbayran Türkü’nün katledildiği Hocalı’da Türk soydaşlarımız kadar insanlık onuru ve şerefi de ayaklar altına alınmıştır. Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimizin katledildiği bu kara gün, insanlık tarihine kare bir leke olarak geçmiştir. Türk Milliyetçileri olarak bizler, 27 yıl geçmesine rağmen hala acısını yüreğimizde hissediyoruz. Anaların gözyaşlarının, feryatların dinmesini, sorumluların hesap vermesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.